«Έχουμε έναν οδικό χάρτη μπροστά μας τον οποίο ακολουθούμε και θέλουμε να φέρουμε άμεσα αποτελέσματα», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή ο υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης. Είπε πως σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του

Για το έργο του υπουργείου Ανάπτυξης
: Σε συνεργασία με τον κ.Σκρέκα έχουμε βάλει κάτω τους στόχους του υπουργείου, έχουμε ένα οδικό χάρτη μπροστά μας που τον ακολουθούμε και θέλουμε γρήγορα να φέρουμε τα αποτελέσματα που έχει θέσει ως στόχο η κυβέρνηση.

Αναφορικά με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Από τη στιγμή που ανέλαβε η κυβέρνηση ξανά και τοποθετήθηκαν οι υπουργοί στις θέσεις τους τέθηκε επί τόπου το θέμα της ακρίβειας των εισιτηρίων, έγινε η πρώτη σύσκεψη και σύντομα θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα. Η κυβέρνηση παρενέβη και σύντομα θα έχουμε βελτίωση στην τιμή των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Ερωτηθείς τι θα γίνει με τον κόσμο που έχει βγάλει ήδη τα εισιτήριά του: Όλα θα τεθούν στο τραπέζι. Θα πρέπει να δούμε πως θα αντιμετωπιστεί αυτό το θέμα και πως θα επωφεληθούν οι ταξιδιώτες από τα νέα μέτρα που θα προκύψουν μετά τις ανακοινώσεις. Σίγουρα κάτι πρέπει σε αυτό να γίνει ώστε να επιστραφούν χρήματα ή να δοθούν παραπάνω υπηρεσίες σε αυτούς που έχουν πληρώσει ακριβά.

Για το επίπεδο της καινοτομίας: Έχουμε πολλά πράγματα τα οποία είχαν ξεκινήσει και πρέπει να τα συνεχίσουμε. Το βασικό ζητούμενο είναι πως θα μετατρέψουμε και πως θα διασυνδέσουμε την έρευνα με την καινοτομία και την παραγωγή επιχειρηματικού πλάνου. Έχει ήδη ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια από την προηγούμενη τετραετία.