«Να φύγεις εσύ», λέει, με κομψό βέβαια τρόπο, στον Γιάνη Βαρουφάκη η Μαρία Απατζίδη κι ενώ το ΜέΡΑ25 μετά την αποχώρηση της Σοφίας Σακοράφα οδηγείται σε πλήρη ανυποληψία και στη διάλυση.

Η νεαρή πρώην βουλευτής με εισήγησή της στην Κεντρική Επιτροπή έδειξε τον γραμματέα του κόμματος ως βασικό υπεύθυνο της βαριάς εκλογικής ήττας, καλώντας τον να επωμιστεί τις συνέπειες. «Αν ήμουν στη θέση του Γιάνη Βαρουφάκη, εγώ πρώτη θα άνοιγα τις διαδικασίες για το καλό του κόμματος και της κοινωνίας. Ο αρχηγός, όποιος και να είναι, οφείλει πάντα να αναλαμβάνει την ευθύνη για τη στρατηγική ήττα και να αποχωρεί όσο διαθέτει ακόμη πολιτικό κεφάλαιο», σημειώνει και κάνοντας αναφορά στην παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα ζητεί από τον Βαρουφάκη να πράξει το ίδιο.

«Το έπραξε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να το πράξει και η δική μας ηγεσία», τονίζει και προειδοποιεί πως αν υπάρξουν διαφωνίες και δεν γίνει αποδεκτή η εισήγησή της για έκτακτο συνέδριο και εκλογή νέας ηγεσίας, τότε το ΜέΡΑ25 θα διαλυθεί υπό το βάρος των αρνητικών εξελίξεων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι εσωκομματικά αυτή την ώρα σοβεί ένας πόλεμος.

Η απάντηση

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 απάντησε στη νεαρή συντρόφισσά του με σύντομη ανάρτησή του στο Τwitter.

«Κανένας πόλεμος. Συντεταγμένη συζήτηση στην Κεντρική Επιτροπή. Στο ΜέΡΑ25 δεν υπάρχουν ιερές αγελάδες (ή... αγελάδοι). Ουδείς αναντικατάστατος. Το μόνο που δεν χωρά είναι προσωπικές ατζέντες τεμνόμενες με προβολή των ολιγαρχών που αντιπαλεύουμε», σημείωσε.

Επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας

Κι ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης περνάει δύσκολες ώρες στο κόμμα του, γερουσιαστής των Πρασίνων στην Αυστραλία τον προτείνει ως επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας.

Ο Νικ ΜακΚιμ θεωρεί τον γραμματέα του ΜέΡΑ25 ιδανικό για να αναλάβει τη θέση του κεντρικού τραπεζίτη, δεδομένης της επιτυχούς ακαδημαϊκής διαδρομής του στη μακρινή ήπειρο ως λέκτορα στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, από το 1989 έως το 2000, έχοντας λάβει την αυστραλέζικη υπηκοότητα.

Ο νυν επικεφαλής της Τράπεζας της Αυστραλίας, Φίλιπ Λόου, έχει προκαλέσει γενική δυσαρέσκεια, καθώς είχε υποσχεθεί μηδενικές αυξήσεις στα επιτόκια, τα οποία όμως σε διάστημα τριών μηνών έχουν αυξηθεί δώδεκα φορές. Και αν γίνει, θα μπορεί να αναφωνήσει στη σύζυγό του «αγάπη μου, έκλεισα τις τράπεζες πριν από οκτώ χρόνια και να 'μαι τώρα κεντρικός τραπεζίτης».

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή