Τη δημιουργία έφιππου τμήματος στην αστυνομία, το οποιο θα αποτελείται από έξι άλογα και αναβάτες αστυνομικούς, υπέγραψε χθες ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκηςόπως ανέφερε προ ολίγου σε συνομιλία του με δημοσιογράφους στο κέντρο μελετών της ΕΛΑΣ. (ΚΕΜΕΑ).

Το τμήμα θα λειτουργήσει από το 2024 και το πεδίο δραστηριότητάς του θα ειναι κυρίως τελετουργικό, δηλαδή της συμμετοχής σε παρελάσεις και επίσημες εκδηλώσεις κυρίως στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Κατά τα αλλά, ο κ. Μηταράκης στάθηκε στο σχέδιο πλήρους ενσωμάτωσης των 1.060 αστυνομικών της πανεπιστημιακής αστυνομίας από την ΕΛΑΣ, καθώς και στην ενίσχυση των αστυνομικών περιπολιών

«Απο 1ης Σεπτεμβρίου θέλουμε να ειναι εμφανέστερη η παρουσία αστυνομικών και τροχονόμων στους δρόμους», ανέφερε, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο αύξησης και των πεζών περιπολιών.

Έθεσε ως προτεραιότητες: 1. την αντιμέτωπιση των θεμάτων καθημερινότητας, 2. τα ζητήματα εφηβικής παραβατικότητας και 3. την προστασία του Πανεπιστημίακου άσυλου.

Κατά τα αλλά, μεταξυ των σχεδιαζόμενων δράσεων καλύτερης αστυνόμευσης είναι και η προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων.

Όσον αφορά τις κρίσεις, ο κ. Μηταράκης διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν κανονικά το πρώτο τρ'ιμηνο του 2024.

Τέλος, την ερχόμενη Δευτέρα το πρωί, θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννηώστε να αναληφθούν άμεσα μέτρα κατά της εγκληματικότητας στην πρωτεύουσα.