Διμερή συνάντηση σε θερμό κλίμα με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Βίλνιους. «Τι κάνετε;» ρώτησε ο Μακρόν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον Έλληνα Πρωθυπουργό να του απαντά «πολύ καλά». Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Εμανουέλ Μακρόν μετά την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

Παρόντες στη συνάντηση Μητσοτάκη-Μακρόν από ελληνικής πλευράς ήταν ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου (Υφ. Εξωτερικών), η Αριστοτελία Πελώνη, η διπλωματική σύμβουλος του πρωθυπουργού Άννα Μαρία Μπούρα και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, Θάνος Ντόκος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο ηγέτες μίλησαν για την περαιτέρω ενίσχυση των ήδη εξαιρετικών ελληνογαλλικών σχέσεων. Ακόμη, αντάλλαξαν απόψεις για περιφερειακά και ευρωπαϊκά ζητήματα, καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία.

Αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός συναντάται με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Επίσης ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.