Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου, αναφέρθηκε στη σύσταση λήψης προληπτικών μέτρων για τη διοργάνωση αγώνων ενόψει του επερχόμενου κύματος καύσωνα.

Στην περίπτωση των κλειστών χώρων συνιστάται στις Ομοσπονδίες και τις Διοικήσεις των χώρων που φιλοξενούν τους αγώνες αυτούς, η εξασφάλιση κλιματισμού καθόλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση 

Στο προσεχές διάστημα -από την Πέμπτη 13 έως τη Δευτέρα 17 Ιουλίου- συνιστάται η αποφυγή υπαίθριων αθλητικών δραστηριοτήτων (προπονήσεων και αγώνων) εξαιτίας του επερχόμενου κύματος καύσωνα και των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν, ειδικά τις πρωινές, μεσημεριανές και πρώτες απογευματινές ώρες.

Παράλληλα, συνιστάται η λήψη κατάλληλων προληπτικών μέτρων από τις Ομοσπονδίες που έχουν αγωνιστικές δράσεις κατά το προαναφερόμενο διάστημα (αναβολή αγώνων, μετάθεση ώρας ή και αλλαγή χώρου διεξαγωγής).

Σε περίπτωση αγώνων που διοργανώνονται σε κλειστούς χώρους συνιστάται στις Ομοσπονδίες και τις Διοικήσεις των χώρων που φιλοξενούν τους αγώνες αυτούς, η εξασφάλιση κλιματισμού καθόλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.