Στις 16:00 αναμένεται να ξεκινήσει στο Μέγαρο Μαξίμου η σύσκεψη με τους ακτοπλόους, έτσι ώστε να βρεθεί λύση στο θέμα των πολύ υψηλών τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Σημειώνεται πως η συζήτηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί μεταξύ κυβερνητικών στελεχών υπό τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο, και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Σπύρο Πασχάλη, για να σχηματίσουν ολοκληρωμένη εικόνα του θέματος και να προχωρήσουν σε κινήσεις τα αμέσως επόμενα 24ωρα.

Στις 16:00 πλέον, λοιπόν, η κυβέρνηση αναμένεται να ζητήσει από τους ακτοπλόους να προχωρήσουν σε άμεσα μέτρα προκειμένου να πέσουν οι τιμές, οι οποίες στις περισσότερες των περιπτώσεων καθιστούν απαγορευτικό το ταξίδι στις Κυκλάδες και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου. Το κυβερνητικό στρατόπεδο προσέρχεται στη συνάντηση με βασική αρχή την ανάγκη μείωσης των τιμών, καθώς, κατά πληροφορίες, οι ακτοπλόοι φαίνεται πως έχουν περιθώρια προς τα κάτω έως και 30%.

Νωρίτερα, είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ κυβερνητικών στελεχών στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να τεθεί επί τάπητος ο βηματισμός της κυβέρνησης και να διασαφηνιστεί ποια είναι τα αιτήματα και τα περιθώρια κινήσεων από πλευράς της Πολιτείας. Σε αυτήν συμμετείχαν, εκτός από τους τρεις στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, υπουργούς Επικρατείας Ακη Σκέρτσο, Σταύρο Παπασταύρου και Γιάννη Μπρατάκο, οι καθ' ύλην αρμόδιοι υπουργοί Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, και Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, καθώς και υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς που σχετίζονται με το αντικείμενο.