Ο βουλευτής ΝΔΤάσος Χατζηβασιλείου τόνισε στο MEGA πως τα προηγούμενα χρόνια η χώρα βίωσε δύσκολες συνθήκες και η κυβέρνηση προχώρησε άμεσα σε παρεμβάσεις για τη στήριξη των αδύναμων στρωμάτων.

Ιδιαίτερα, υπογράμμισε πως τα επιδόματα αποτελούν βραχυπρόθεσμα εργαλεία για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, η οποία θα αντιμετωπιστεί κυρίως με αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ο μέσος μισθός θα φτάσει τα 1.500€ από 1.170€, ενώ ο κατώτατος μισθός θα φτάσει τα 950€ από 780€.

«Αυτό δεν διατάσσεται ούτε γίνεται με μαγικό κουμπί. Γίνεται μέσα από τη στέρεη ανάπτυξη, όπως έκανε η κυβέρνηση τα τελευταία τέσσερα χρόνια», σχολίασε.

Για «εξαγγελίες πολιτικής μπαλκονιού» έκανε λόγο ο Χρήστος Γιαννούλης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας όσα δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επί των προγραμματικών δηλώσεων.

«Η ακρίβεια ήταν και παραμένει εδώ. Οι τρόποι αντιμετώπισης ήταν και παραμένουν εδώ. Οι προτάσεις έχουν γίνει, για τον ΦΠΑ, τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, για έλεγχο στα κέρδη των επιχειρήσεων, που ο κος Γεωργιάδης παραδέχτηκε ότι η επιχειρηματικότητα λόγω ανάπτυξης της ΝΔ βεβαίως βεβαίως, έχει έρθει η ώρα να ανταποδώσει κάποια χρήματα στους εργαζόμενους», σχολίασε.

Από την άλλη, η βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη τόνισε στο MEGA πως οι πολίτες περίμεναν ξεκάθαρες απαντήσεις από την κυβέρνηση, ενώ σχολίασε πως η κυβέρνηση δεν έκανε αναφορά στους πλειστηριασμούς και προτίμησε να απαντήσει με επιδοματική πολιτική, όπως το Market Pass και Youth Pass.