éDeja vu θυμίζει η ανταλλαγή των καθηκόντων μεταξύ των Σταύρου Καλαφάτη και Ιωάννη Μπούγα, καθώς η ιστορία μπορεί... να επαναλαμβάνεται. Οι δύο γαλάζιοι έμπειροι πολιτικοί θα βρεθούν αυτές τις ημέρεςééστην παράδοση-παραλαβή της θέσης «κλειδί», αυτής του ΓΓ της ΚΟ του κόμματος στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή.

Ο Σταύρος Καλαφάτης είναι το πρόσωπο που αναλαμβάνει γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. Ο Σταύρος Καλαφάτης εκλέχτηκε εκ νέου βουλευτής της ΝΔ στις 25 Ιουνίου, και έτσι ήταν στην ορκωμοσία της νέας Βουλής. Η θέση του ΓΓ της ΚΟ είναι γνώριμη στον Σταύρο Καλαφάτη, μιας και έχει θητεύσει σε αυτήν την περίοδο 2019- 2021. Τότε την άφησε καθώς έγινε υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης.

Στον Σταύρο Καλαφάτη παραδίδει το κοινοβουλευτικό χαρτοφυλάκιο ο Ιωάννης Μπούγας, ο νέος υφυπουργός Δικαιοσύνης, που επίσης το 2019 παρέλαβε το έργο του συντονισμού  της ΚΟ από την κ. Καλαφάτη. Οι δύο άνδρες έχουν εξαιρετικές σχέσεις και θα συνεχίσουν πλέον τη συνεργασία τους στο νομοθετικό πεδίο.