Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε, στην έδρα του κόμματος στον Περισσό, με πολυμελή αντιπροσωπεία στελεχών του Κομμουνιστικού Κόμματος Βιετνάμ, με επικεφαλής τον Φαν Ντιν Τρακ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΒ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Βιετνάμ, Λε Χονγκ Τρουόνγκ, και ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.



Ο Δημήτρης Κουτσούμπας καλωσόρισε θερμά την αντιπροσωπεία του ΚΚΒ και αναφέρθηκε στις πολύχρονες συντροφικές σχέσεις των δύο κομμάτων, στην αλληλεγγύη του ΚΚΕ στους ηρωικούς αγώνες του βιετναμέζικου λαού ενάντια στον ιμπεριαλισμό για την ανεξαρτησία και την πρόοδο της χώρας, ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και τη δράση του Κόμματος, για τις πρόσφατες εκλογικές μάχες και το θετικό αποτέλεσμα που κατέκτησε το ΚΚΕ.

Το μέλος του ΠΓ του ΚΚΒ «συνεχάρη το ΚΚΕ για την εκλογική άνοδό του και αναφέρθηκε στις σχέσεις των δύο κομμάτων και των δύο λαών, ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ για τις αποφάσεις του ΚΚ Βιετνάμ και την οικονομική πορεία της χώρας τα τελευταία χρόνια».

Οι επικεφαλής των δύο αντιπροσωπειών «αντάλλαξαν απόψεις για τις γενικότερες εξελίξεις και τόνισαν τη σημασία που έχει η ανάπτυξη των σχέσεων του ΚΚΒ και του ΚΚΕ και η διεθνής τους συνεργασία, η συμβολή τους στην ενδυνάμωση του κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος, των διεθνών αντιιμπεριαλιστικών οργανώσεων, της φιλίας και της πάλης των λαών».

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΒ, προσκάλεσε τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ καθώς και αντιπροσωπεία του κόμματος, στο Βιετνάμ.