Επίσκεψη στα Τίρανα πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Σύνδεσης και Σταθερότητας Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλβανίας Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, προκειμένου να συναντηθεί με τον εκλεγμένο Δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη που παραμένει προφυλακισμένος στις φυλακές των Τιράνων.

Ο Φρέντι Μπελέρης, ένα διακεκριμένο στέλεχος της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία ο οποίος κατά παράβαση κάθε έννοιας του Κράτους Δικαίου και παραβίασης του τεκμηρίου της αθωότητας παραμένει προφυλακισμένος στις φυλακές των Τιράνων.

mpeleri

Μία προφυλάκιση που συνιστά μία κατάφωρα άδικη και μεροληπτική μεταχείριση κατά ενός εκλεγμένου δημάρχου και δημιουργεί έντονη ανησυχία και εύλογα ερωτηματικά ως προς την ύπαρξη πολιτικών σκοπιμοτήτων από πλευρά των αλβανικών αρχών.

Μία απόφαση που εμποδίζει την ανάληψη των καθηκόντων του Φρέντι Μπελέρη ως Δήμαρχος Χειμάρρας και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την απόφαση των πολιτών που τον εξέλεξαν στον δημαρχικό αξίωμα της πόλης τους.

kefalogiannis1


Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα Τίρανα ο Μανώλης Κεφαλογιάννης συναντήθηκε με αξιωματούχους της αλβανικής κυβέρνησης και τον Αλβανό συμπρόεδρο της Μικτής Επιτροπής ΕΕ-Αλβανίας Taulant Balla, στους οποίους έθεσε το ζήτημα της άδικης και συνεχιζόμενης προφυλάκισης του Φρέντι Μπελέρη.

Συναντήθηκε, επίσης στα Τίρανα με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο και τον Βαγγέλη Ντούλε βουλευτή του αλβανικού κοινοβουλίου και εκπρόσωπο της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία. Επισκέφθηκε την πρέσβη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αλβανία και Ελληνική πρεσβεία όπου συναντήθηκε με την πρέσβη της Ελλάδος στα Τίρανα Κωνσταντίνα Καμίτση.

kefalogiannis2
kefalogiannis3



Κατά την επιστροφή του στις Βρυξέλλες επισκέφθηκε την πρόεδρο του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα και την εισηγήτρια της Έκθεσης Προόδου για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας ευρωβουλευτή Ισαμπέλα Σάντος, τις οποίες ενημέρωσε για το ταξίδι που πραγματοποίησε στην Αλβανία και την άδικη κράτηση του Φρέντι Μπελέρη.

Για το ίδιο θέμα είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ στο Κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ.

Παράλληλα σε συνεργασία με τους συναδέλφους του Έλληνες και Κύπριους ευρωβουλευτές και τις πολιτικές τους ομάδες θα καταθέσει σχετική τροπολογία στην Ετήσια Έκθεση Προόδου της ενταξιακής πορείας της Αλβανίας που αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια του Στρασβούργου την επόμενη εβδομάδα.

kefalogiannis_metsola