Η βελγική ανακριτική Αρχή, που έχει επιφορτιστεί με την έρευνα του Qatargate, αποκάλυψε ότι οι έρευνες επί ελληνικού εδάφους όχι μόνον δεν τελείωσαν, αλλά επεκτάθηκαν σε ακόμη έξι σπίτια και γραφεία συγγενικών προσώπων της Εύας Καϊλή. Η είδηση μεταδόθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο, το οποίο επικαλέσθηκε πληροφορίες από το αρμόδιο γραφείο της βελγικής Εισαγγελίας.

«Πρόκειται για τις πρώτες έρευνες των ανακριτικών Αρχών σε ελληνικό έδαφος», δήλωσε ο Έρικ Φαν Ντάισε, εκπρόσωπος της Εισαγγελίας των Βρυξελλών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα ακολουθήσουν και άλλες στην Ελλάδα. «Οι έρευνες που έγιναν είχαν στόχο ιδιωτικές κατοικίες και κεντρικά γραφεία εταιρείας και οι Βέλγοι δικαστικοί μαζί με Έλληνες αστυνομικούς πραγματοποίησαν αρκετές κατασχέσεις υλικού, κυρίως υπολογιστές και hardware», πρόσθεσε ο Φαν Ντάισε, αρνούμενος να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Προ ημερών η Βελγίδα δικαστής Ορελί Ντεζαΐφ, η οποία ανέλαβε στα μέσα Ιουνίου την υπόθεση Qatargate, που μέχρι τότε ήταν στα χέρια του Μισέλ Κλεζ, ταξίδεψε στην Αθήνα συνοδευόμενη από συμπατριώτη της δικαστή. Όπως διαφαίνεται από τις εξελίξεις πιθανότατα το κλειδί για τη διαλεύκανση της όλης υπόθεσης να μη βρίσκεται στις Βρυξέλλες αλλά στην Αθήνα, αλλιώς δεν εξηγείται η τόση επιμονή των Βέλγων.

Με την ολοκλήρωση των ερευνών σε όλους τους χώρους που κινούνταν η Καϊλή, η ίδια έκανε μια συναισθηματικού τύπου δήλωση, σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις εντυπώσεις: «Μου λείπει πάρα πολύ η πατρίδα μου, θέλω να έρθω όσο πιο γρήγορα γίνεται, αλλά θέλω πρώτα να έχω αποτινάξει το στίγμα της κατηγορίας που αντιμετωπίζω, είτε με αθωωτική απόφαση της Δ καιοσύνης, και αν αυτή αργεί, με τη δημόσια ανάδειξη των στοιχείων που γκρεμίζουν το κατηγορητήριο», ανέφερε η Εύα Καϊλή.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 30/6