Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε η πρώτη αυτοοργανωμένη Πορεία Ορατότητας ΛΟΑΤΚΙ+ Κοινότητας στα Χανιά, παρά τις ομοφοβικές και ρατσιστικές κραυγές που ακούγονται.

Το κόμμα «Σπαρτιάτες» είχε καλέσει σε ομοφοβική αντιδιαδήλωση και, μάλιστα, είχαν μισθώσει λεωφορεία από το Ηράκλειο, όπως είχε αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο υποψήφιος βουλευτής, Κυριάκος Μπλαζουδάκης. Σε αυτή είχε τονίσει, ανάμεσα σε άλλα, ότι «θα είμαστε εκεί για να στηρίξουμε το φυσιολογικό όχι το άρρωστο και το ανώμαλο μακριά από τα παιδιά μας».

«Την Πέμπτη 29/6/2023 και ώρα 16.00 όλοι οι γονείς της Κρήτης θα πρέπει να παραβρεθούμε στα Χανιά, στην κεντρική αγορά, για να διαμαρτυρηθούμε, κατά της εκδήλωσης που διοργανώνει η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, προσβάλλοντας τα χρηστά ήθη, με ενέργειες που δηλητηριάζουν τις αγνές παιδικές ψυχές. Παρών με την ευλογία του θα είναι, και ο γέροντας Σάββας Λαυριώτης από το Άγιο Όρος» ανέφερε σχετικό κάλεσμα για την αντιδιαδήλωση, το οποίο ανάρτησε στα social media ο υποψήφιος βουλευτής, Κυριάκος Μπλαζουδάκης.



blazoudakis_anartisi

 

Η διάψευση για το κάλεσμα

Η ανακοίνωση των «Σπαρτιατών» ήρθε λίγο αργότερα, διαψεύδοντας το κάλεσμα.

«Σωρεία δημοσιευμάτων εμπλέκουν αναιτιολόγητα το κόμμα μας με ένα μεμονωμένο κάλεσμα αντι-συγκέντρωσης, ενάντια στην πορεία της κοινότητας των ‘’ΛΟΑΤΚΙ’’ στα Χανιά. Ως εκ τούτου δηλώνουμε ρητώς ότι ουδεμία σχέση έχει συντεταγμένα, το οργανωμένο κόμμα μας, με το εν θέματι αυθόρμητο κάλεσμα. Το κόμμα ‘’ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ’’ καίτοι καθίσταται προδήλως αντίθετο προς τέτοιου τύπου ‘’εκδηλώσεις’’» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: