«Χάρηκα πολύ με το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα. Συγχαρητήρια. Επανέρχεστε», ανέφερε ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα στον Νίκο Ανδρουλάκη στη διάρκεια της οικογενειακής φωτογραφίας στην προσύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται από χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες για την διήμερη προσύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

«Το τραγικό ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου επανέφερε το ζήτημα του προσφυγικού - μεταναστευτικού. Όμως, οι προτάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δείχνουν να περιφρονούν το μέγεθος του ζητήματος», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά το τέλος της προσυνόδου των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ακόμη πώς «δεν μπορεί να προτείνεις 30.000 μετεγκαταστάσεις, όταν πέρυσι είχαμε 960.000 αιτήσεις ασύλου στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να υιοθετήσει αυτή την πρόταση.

 «Πρέπει να έχουμε μια δική μας πρόταση. Μια πρόταση που σφυρηλατεί την αλληλεγγύη μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών, σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, και μπορεί να αντιμετωπίσει τα πραγματικά αίτια, που κλιμακώνουν την ανθρώπινη κινητικότητα από τρίτες χώρες προς την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.