Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε από το Ζάππειο, το μεσημέρι της, την απόφασή του να αποχωρήσει από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, να προτείνει την εκλογή νέας από τη βάση του κόμματος και φυσικά ο ίδιος να μην είναι υποψήφιος.

Ο Παύλος Πολάκης, ένας άνθρωπος που τον στήριξε όσο λόγοι, μέχρι και την τελευταία στιγμή, στέκεται στο πλευρό του.

Γενναία απόφαση από έναν γενναίο άνθρωπο! Τις μάχες που έρχονται θα τις δώσουμε με ψυχραιμία, συντροφικότητα και αποφασιστικότητα.

Δημοσιεύτηκε από Παυλος Πολακης στις Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2023

«Γενναία απόφαση από έναν γενναίο άνθρωπο» έγραψε ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτησή του στο Facebook, την οποία συνόδευσε με δυο φωτογραφίες του με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Τις μάχες που έρχονται θα τις δώσουμε με ψυχραιμία, συντροφικότητα και αποφασιστικότητα», συμπλήρωσε.

Ο Παύλος Πολάκης στήριξε όσοι λίγοι τον Αλέξη Τσίπρα. Αλλά και ο απερχόμενος, πλέον, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στήριξε, ενάντια σε πολλούς ακόμη και μέσα στο κόμμα του, τον «αψύ Κρητικό», όπως τον είχε χαρακτηρίσει από το βήμα της Βουλής.

Πριν από τις εκλογές του Μαΐου, οι σχέσεις τους φάνηκε να φτάνουν στα άκρα με αφορμή εκείνη την περιβόητη ανάρτηση Πολάκη κατά δημοσιογράφων και δικαστικών αλλά και τη δημόσια διαφωνία του με τους υποψήφιους βουλευτές στα Χανιά και το γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αφήσει φίλο του εκτός.

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο σημείο να εισηγηθεί τη διαγραφή του από τα ψηφοδέλτια και όχι μόνο αλλά τελικά τίποτα απ’ αυτά δεν έγινε.