Στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο της νέας κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προέβη σε ανακοίνωση σε σχέση με ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ και στο ότι οι δύο υπηρεσίες περνούν ξανά στον έλεγχο του Δημοσίου.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, μέσα στα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης είναι η επαναφορά της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στον έλεγχο του Δημοσίου, καθώς είχαν τεθεί υπό τον έλεγχο του Yπερταμείου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται στην καρδιά του σχεδιασμού μας για τη δεύτερη τετραετία. Χωρίς μια οικονομία που δεν αναπτύσσεται γρήγορα δεν υπάρχει ευημερούσα κοινωνία και η ανάπτυξη είναι και αυτή που καταπολεμά τη μεγαλύτερη κοινωνική αδικία, που δεν είναι άλλη από την ανεργία», υπογράμμισε.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Το πρώτο νομοσχέδιο θα αφορά την οργάνωση του κράτους, τη μετεξέλιξη του επιτελικού κράτους, το δεύτερο νομοσχέδιο θα αποτυπώνει κεντρικές μας δεσμεύσεις. Ένα από αυτά είναι η επιστροφή ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Δημόσιο, από το Υπερταμείο όπου υπάγονταν. Να κοστολογούνται τα προγράμματα των κομμάτων από ανεξάρτητο φορέα».