Για το ενδεχόμενο να διεκδικήσει τον Δήμο Αθηναίων και την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να τον στηρίξει μίλησε στον ΑΝΤ1 ο γνωστός μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς.

«Ο κ. Αλέξης Τσίπρας με στήριξε δημόσια. Από εκεί και πέρα, είναι ένα κόμμα που ουδέποτε είχα καμία αλληλεπίδραση στο παρελθόν. Μάλιστα διάφορες κινήσεις του δεν με εξέφραζαν απόλυτα. Παρ' όλα αυτά, εκτιμώ ότι είδαν σε εμένα ένα πρόσωπο που μπορεί να κάνει καλύτερη αυτή την πόλη», είπε ο Νίκος Παππάς, που ουσιαστικά γύρισε την πλάτη στην Κουμουνδούρου.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο ο Αλέξης Τσίπρας είχε ανακοινώσει ότι θα στηρίξει την προσπάθεια του Νίκου Παππά, προκειμένου να διεκδικήσει τον Δήμο Αθηναίων. «Η επιθυμία του γνωστού διεθνούς καλαθοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, παλιότερα και της ΑΕΚ, του Νίκου Παππά, να ηγηθεί μιας τέτοιας προσπάθειας είναι μια πολύ θετική εξέλιξη», είχε αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι σήμερα ο γνωστός αθλητής δεν είχε τοποθετηθεί σχετικά με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τοξικό για εμένα»

Στην ίδια συνέντευξη, αναφερόμενος στην επιλογή του να ασχοληθεί με την πολιτική, ο Νίκος Παππάς είπε: «Η πολιτική ήταν κάτι που είχα στο μυαλό μου. Τελευταία μπήκε. Πήρα την πρωτοβουλία να ξεκινήσω μερικές διαδικασίες. Αυτό που έχω αντιληφθεί μέχρι στιγμής είναι ότι δεν είναι τόσο απλό και αγνό το περιβάλλον. Είναι λίγο τοξικό για εμένα. Ο μόνος λόγος που ήθελα να το κάνω είναι για να προσφέρω, χωρίς καμία ιδιοτέλεια. Έχει ακόμη δρόμο για την υλοποίησή του, θα δούμε αν θα το κάνω».