Μέσα από νοσοκομείο της Αλβανίας, όπου παραμένει κρατούμενος, ο νέος εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης, διεμήνυσε στους υποστηρικτές του ότι «με υπομονή και αισιοδοξία θα περιμένουμε τις εξελίξεις».

Σημειώνεται πως η ορκωμοσία του έγινε την Τρίτη (27/06) χωρίς ωστόσο την παρουσία του. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του νέου εκλεγμένου Δημοτικού Συμβουλίου μεταδόθηκε ηχογραφημένο μήνυμα του Φρέντι Μπελέρη προς τους κατοίκους της Χειμάρρας.

Μέχρι να ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία δήμαρχος παραμένει ο απερχόμενος Γιώργος Γκόρο, που υποστηρίχθηκε από το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα και ηττήθηκε από τον Μπελέρη. Επιπλέον, το δημοτικό συμβούλιο ελέγχεται από το Σοσιαλιστικό Κόμμα με 13 ψήφους έναντι 8.

«Παράνομη η σύλληψη»

Μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό του ο Φρέντι Μπελέρης χαρακτήρισε παράνομη τη σύλληψή του και άδικη την 45ήμερη μέχρι τώρα προφυλάκιση. Ο ίδιος θεωρεί την παρεμπόδιση για να συμμετάσχει στην ορκωμοσία προσπάθεια αλλοτρίωσης του εκλογικού αποτελέσματος.

Τονίζει, δε, πως πιστεύει «στη δύναμη της αλήθειας, της καλοσύνης και της αρετής». «Σε αυτή τη δοκιμασία δεν θα υπάρχει σταύρωση. Η μάχη θα δοθεί και θα κερδηθεί», σημείωσε ο Φρέντι Μπελέρης. Παράλληλα, διεμήνυσε στους υποστηρικτές του να δείξουν υπομονή, πίστη στη δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Επιπλέον, κάλεσε τους διεθνείς οργανισμούς να παρέμβουν για την αποκατάσταση της Δικαιοσύνης και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων.