Στη δημόσια τηλεόραση μίλησε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος.
 
«Υποψιάζομαι ότι αν και ο κύριος Τσίπρας έκανε κυβέρνηση, θα χρησιμοποιούσε και κόμματα τα οποία είχαν ενταχθεί και το 2019 στο ΣΥΡΙΖΑ κι ακόμα δεν τα γνωρίζαμε. Νομίζω ότι είναι στην ευχέρεια του κάθε πρωθυπουργού να επιλέξει αυτούς που θεωρεί καλύτερους. Προφανώς ο εχθρός είναι τα προβλήματα», επισήμανε στην ΕΡΤ ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, λίγες ώρες μετά από την ανακοίνωση της σύνθεσης του νέου υπουργικού συμβουλίου, ερωτηθείς για τη φυσιογνωμία της νέας κυβέρνησης.

Ο ίδιος προσέθεσε σχετικά: «Η ΝΔ έχει μια σταθερή ιδεολογική αφετηρία και το έχει πει χαρακτηριστικά και ο ιδρυτής της από το 1974: εκφράζει τον χώρο από τα δεξιά μέχρι τις παρυφές της Αριστεράς. Άρα λοιπόν αυτόν τον χώρο καλύπτει και ο κ. Μητσοτάκης. Όπως έδειξαν και οι έρευνες, ο κλασικός όρος πλέον για Αριστερά-Δεξιά, με τον τρόπο που το γνωρίζαμε, έχει αρχίσει και εξασθενεί. Νομίζω ότι είναι πλέον άλλες οι διαχωριστικές γραμμές που υπάρχουν (…)».

Ακόμα, τόνισε: «Ο ελληνικός λαός αποφάσισε να δώσει μια ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία προκειμένου να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Και θα έλεγα ότι η ευθύνη πλέον της κυβέρνησης, του ίδιου του πρωθυπουργού αλλά και όλων όσων από εμάς συμμετέχουν στην κυβέρνηση είναι πλέον πάρα πολύ μεγάλη. Ο πρωθυπουργός, όπως έχει πει πολλές φορές προεκλογικά, επέλεξε να φτιάξει μια κυβέρνηση η οποία θα είναι κατάλληλη για τη δουλειά που θέλει να κάνει με τους στόχους που έχει βάλει. Και όπως είχε πει χαρακτηριστικά “θα είναι κυβέρνηση ενός κόμματος αλλά όχι ενός χρώματος”».