Από νωρίς το πρωί οι ειδικές κάλπες του πανελλαδικού exit poll έχουν στηθεί έξω από συγκεκριμένα εκλογικά κέντρα για να δώσουν στη συνέχεια μία πρώτη εικόνα για το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Μόλις οι κάλπες των εθνικών εκλογών κλείσουν στις 19:00, τα τηλεοπτικά κανάλια θα μεταδώσουν ταυτόχρονα τι έβγαλαν οι κάλπες του exit poll.

Το exit poll διεξάγεται από κοινού από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων ALCO, MARC, METRON ANALYSIS, MRB HELLAS A.E., Pulse και GPO.

Το exit poll θα διενεργηθεί για λογαριασμό των καναλιών Mega (συνεργάζεται με τη Metron Analysis), Open (συνεργάζεται με την ΜRB), Star (συνεργάζεται με την GPO), Alpha (συνεργάζεται με την Alco), ΑΝΤ1 (συνεργάζεται με τη Marc) και ΣΚΑΪ (συνεργάζεται με την Pulse), ενώ στο κοινό exit poll θα συμμετέχει και το Action24.

Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές στις 21 Μαΐου, είχαν στηθεί συνολικά 121 κάλπες για exit poll έξω από 90 εκλογικά τμήματα πανελλαδικά.

Η πρώτη εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος

Τέλος, σημειώνεται πως το πρώτο εκλογικό αποτέλεσμα αναμένεται να ανακοινωθεί περίπου στις 20:30, σχεδόν μία ώρα ή και λίγο περισσότερο, από τη στιγμή που θα κλείσουν οι κάλπες.

Ωστόσο, εικόνα για το τελικό αποτέλεσμα θα έχουμε αρκετή ώρα μετά, καθώς θα ενσωματώνονται τα επίσημα αποτελέσματα στη βάση δεδομένων της Singular Logic.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μάχη για το ποια κόμματα θα μπουν στη Βουλή, θα κρατήσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.