Οι  πολιτικοί αρχηγοί άσκησαν σήμερα το εκλογικό τους δικαίωμα στέλνοντας παράλληλα ο καθένας και το δικό του  μήνυμα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ψήφισε στην Κηφισιά καλώντας τους πολίτες να ψηφίσουν με το σκεπτικό της ευημερίας και κοινωνικής ισότητας για όλους, ευελπιστώντας σε μικρότερη αποχή από τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

 «Σήμερα τον λόγο τον έχουν οι πολίτες και η δημοκρατία είναι ημέρα χαράς και ευθύνης, ψηφίζουμε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες για να αποκτήσουμε μία σταθερή και αποτελεσματική κυβέρνηση με ορίζοντα 4ετίας. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι οι πολίτες θα κάνουν το καθήκον τους».

 «Ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ σήμερα σημαίνει ισχυρή κοινωνία και υγιής Δημοκρατία αύριο»

Στο μπόνους 50 εδρών που δίνει η ενισχυμένη αναλογική στο πρώτο κόμμα αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, από το Περιστέρι όπου ψήφισε, τονίζοντας την ανάγκη για ισορροπία στο πολιτικό σύστημα μέσω ισχυρής αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μόνος που μπορεί να παίξει αυτόν τον ρόλο. Να στηρίξει τις ανάγκες της κοινωνίας και να παίξει ένα ρόλο εξισορροπητικό στο πολιτικό σύστημα και στη Δημοκρατία».

 «Καλώ κάθε προοδευτικό πολίτη να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ»

Από το Αρκαλοχώρι, όπου ψήφισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη να μην χαθούν άλλα 4 χρόνια στο πολιτικό σύστημα με μια αναποτελεσματική αντιπολίτευση και μια αλαζονική πελατειακή κυβέρνηση

 «Από τη δική μας πλευρά, δεσμεύομαι πως θα είναι η δύναμή τους μέσα και έξω από το ελληνικό κοινοβούλιο, με αγώνες και αγκαλιάζοντας τις αγωνίες τους, τις ελπίδες και τις ανάγκες τους».

 «Σήμερα πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε»

Ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, πήγε να ψηφίσει στο 137ο εκλογικό τμήμα του ΤΕΕ Λαμίας όπου διαπίστωσε ότι στα ψηφοδέλτια που του έδωσαν δεν υπήρχε εκείνο του κόμματος κάτι που σχολίασε με καυστικό χιούμορ και κάλεσε άπαντες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα προκειμένου να μπορέσει ενδυναμωμένο το ΚΚΕ να ασκήσει ισχυρή μαχητική αντιπολίτευση.

 «Σήμερα πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε, είναι η μέρα των εκλογών, μέχρι να κλείσουν οι κάλπες απόψε το βράδυ, πρέπει όλοι να βρισκόμαστε εκεί, για να κάνουμε το ΚΚΕ πιο ισχυρό, να πάει πολύ πιο ψηλά, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να υπάρξει ισχυρή, λαϊκή μαχητική αντιπολίτευση 100% και στη Βουλή, και στους ερχόμενους λαϊκούς αγώνες».

Ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης», Κυριάκος Βελόπουλος, ψήφισε στο 637 εκλογικό τμήμα στο 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Κορδελιού Θεσσαλονίκης.

 «Ακόμα μια φορά επιμένουμε πως όσοι μπουν στο παραβάν σήμερα πρέπει να σκεφτούν λογικά».

Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιού Φαλήρου ψήφισε ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, Γιάνης Βαρουφάκης.

 «Όσοι προεξόφλησαν την εξαφάνιση του ΜέΡΑ25, απόψε θα πάρουν την απάντησή τους».

 «Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική μέρα»

Στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας ψήφισε η πρόεδρος του Πλεύση Ελευθερία Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική μέρα, είναι η ευκαιρία μας, είναι η στιγμή μας, η ψήφος μας είναι η δύναμη μας».

Στο 1ο δημοτικό σχολείο, στην πλατεία Αγίου Ελευθερίου στη Θεσσαλονίκη πήγε για να ψηφίσει ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ήταν ευδιάθετος καλημερίζοντας τους δημοσιογράφους και όσους τον περίμεναν. Όπως συνήθως δεν έκανε κάποια δήλωση αλλά είχε μια στιχομυθία με ένα μικρό παιδί ρωτώντας το τι ομάδα είναι.

Χωρίς να κάνει κάποια δήλωση ψήφισε και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

 «Η δημοκρατία απειλείται»

Στις απειλές που αντιμετωπίζει η Δημοκρατία αναφέρθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

 «Η δημοκρατία δεν είναι μόνο ένα εκλογικό σύστημα αλλά  είναι ο καθημερινός μας πολιτισμός».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στο 104ο εκλογικό τμήμα, στο 44ο δημοτικό σχολείο Αθηνών χωρίς να κάνει κάποια δήλωση.

Το πρώτο αποτέλεσμα εκτιμάται στις 20:30 το βράδυ, αφού αυτές οι εκλογές πραγματοποιούνται με λίστα και δεν θα χρειαστεί καταμέτρηση σταυρών.