Ψηφίζουν από τα μεσάνυχτα οι απόδημοι Έλληνες σε 35 κράτη της υφηλίου.

Οι εγγεγραμμένοι αυτήν τη φορά είναι 25.610.000, δηλαδή 2.755 περισσότεροι απ΄ ό,τι στις 20 Μαΐου.

Μάλιστα, σήμερα εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών Καλλιόπη Σπανού στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προκειμένου να την ενημερώσει ότι όλα είναι έτοιμα για την εκλογική διαδικασία.

Δύο βασικά ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση. Η εκλογική διαδικασία και η ετοιμότητα του μηχανισμού που εποπτεύει το υπουργείο Εσωτερικών για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών και τη διευκόλυνση των εκλογέων όπου χρειαστεί.

«Είμαστε έτοιμοι. Ο Μηχανισμός είναι έτοιμος», επισήμανε η Καλλιόπη Σπανού.

«Φυσικά έχετε εμπειρία από την προηγούμενη φορά, η οποία ήταν και αρκετά σύντομη», της απάντησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.


Συνάντηση Κατερίνας Σακελλαροπούλου με Βασίλη Σκουρή για τις εκλογές

Λίγο νωρίτερα, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον υπηρεσιακό Υπουργό Επικρατείας, Βασίλη Σκουρή, ο οποίος διαβεβαίωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι «όλα πάνε καλά για την εκλογική διαδικασία».

«Μας έτυχαν πράγματα που ήταν έξω από τις εκλογές, διαφορετικά, που έπρεπε και αυτά να αντιμετωπιστούν. Αλλά σε ό,τι αφορά τις εκλογές δεν έχουμε λόγους να ανησυχούμε», είπε στην Πρόεδρο ο κ. Σκουρής

Υπενθυμίζεται πως η εκλογική διαδικασία, θα γίνει με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής εν αντιθέσει με αυτή της 21ης Μαΐου που έγινε με την απλή αναλογική.

Αυτήν τη φορά θα είναι με λίστα που έχουν συγκροτήσει τα ίδια τα κόμματα και όχι με σταυρό προτίμησης από τους ψηφοφόρους.

Στο υπουργείο Εσωτερικών θα γίνει σήμερα και η γενική τελική πρόβα για τις εκλογές.