Σχεδόν το σύνολο της ειδησεογραφίας και των ηλεκτρονικών ΜΜΕ της χώρας μας κατέκλυσε η χθεσινή αποκάλυψη της «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ», σύμφωνα με την οποία ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Όθωνας Ηλιόπουλος, καταφέρθηκε κατά του κλάδου των οδοντιάτρων, ισχυριζόμενος ότι ο κλάδος φοροδιαφεύγει.

«Η φοροδιαφυγή που θα πιάσεις από το ψηφιακό σύστημα θα καλύψει μέρος του κόστους του. Δεν μπορεί να πηγαίνεις στον οδοντίατρο και στον γιατρό και να μην πληρώνεις. Στο σύστημα θα φαίνεται η συνταγή ή η εξέταση. Άρα όλοι θα ξέρουμε πόσες επισκέψεις γίνανε σε κάθε γιατρό και σε κάθε οδοντίατρο. Μεγάλη φοροδιαφυγή. Δεν είναι φιλολαϊκό μέτρο, δεν είναι λαϊκίστικο μέτρο. Αλλά να σας πω κάτι, μεταξύ μας. Δεν μας ψηφίζουν οι οδοντίατροι έτσι και αλλιώς, οπότε ας πληρώσουν κάτι παραπάνω...», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Όθωνας Ηλιόπουλος.

Το απόσπασμα προκάλεσε τις πολύ έντονες αντιδράσεις του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής (ΟΣΑ) και του προέδρου της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ), Αθανάσιου Δεβλιώτη.

Ο ΟΣΑ στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Οι οδοντίατροι εκτελούν με υπευθυνότητα το έργο τους, συμβάλλουν στη προστασία της δημόσιας υγείας, προσφέρουν στην εθνική οικονομία, ανάλογα με τις δυνάμεις τους και δεν πρέπει να εργαλειοποιούνται στα πλαίσια των προεκλογικών αντιπαραθέσεων και δη με γνώμονα το εάν ψηφίζουν ή δεν ψηφίζουν το ένα ή το άλλο κόμμα. Οποιαδήποτε μομφή κατά των οδοντιάτρων θα πρέπει να αποδεικνύεται, αλλιώς συνιστά συκοφαντία».

Ο Αθανάσιος Δεβλιώτης προχώρησε στη δήλωσή του και επισημαίνει: «Η ωμότητα της πολιτικής αντίληψης του Όθωνα Ηλιόπουλου παραπέμπει ευθέως σε πρακτικές αντιπαροχής αλήστου μνήμης του παρελθόντος. Αντί να έχει την ευαισθησία να απολογηθεί που το κόμμα του ουδέποτε αφουγκράστηκε τα προβλήματα του οδοντιατρικού κόσμου, έρχεται τώρα μ’ αυτόν τον απαξιωτικό και προσβλητικό τρόπο να μας επιπλήξει...».

Απαντώντας στον ορυμαγδό επικριτικών σχολίων, ο Όθων Ηλιόπουλος έκανε χθες λόγο για αυτοσαρκασμό και χαριτολόγημα με μια φράση του στην ωριαία συνέντευξή του στη «Φωνή της Ελλάδας» στην ΕΡΤ1, όπου παρέθεσε συγκεκριμένες θέσεις για τη δραστική βελτίωση του ΕΣΥ.

«Καμία πρόθεση δεν είχα να αποδώσω φοροδιαφυγή σε μία ολόκληρη επαγγελματική κατηγορία, θα ήταν αδιανόητο. Αν αυτό κατάλαβαν οι ακροατές, ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από όποια ομάδα ένιωσε τέτοια πρόθεση και δηλώνω ευθαρσώς ότι τίποτα τέτοιο δεν εννοώ», κατέληξε.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 23/6