Ο δήμος Πειραιά βραβεύτηκε για τη μετάβαση των πληροφοριακών του συστημάτων στο Cloud και την υιοθέτηση καινοτόμων Web εφαρμογών.

H νέα πλατφόρμα των ψηφιακών υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά προσφέρει τη δυνατότητα στους πολίτες/δημότες να διεκπεραιώνουν τις συναλλαγές τους με τμήματα και υπηρεσίες του δήμου, όπως η Δημοτική Αστυνομία, το Τμήμα Εσόδων, το Ληξιαρχείο, το Τμήμα Ανταποδοτικών Τελών και ΤΑΠ, το Δημοτολόγιο, το Τμήμα Εισπράξεων και το Μητρώο Αρρένων, εύκολα, απλά και γρήγορα χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου Πειραιά: «Εγκαθιστώντας τα νέας γενιάς προϊόντα της OTS, Open1, o Δήμος απλοποίησε, αναβάθμισε και ψηφιοποίησε το σύνολο των προσφερόμενων υπηρεσιών του προς τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τους επισκέπτες, συμβάλλοντας, με τον τρόπο αυτόν, στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας, της παραγωγικότητας και της επιχειρησιακής συνέχειας του δήμου.

Μώραλης: Συνεχίζουμε να αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες στο δήμο Πειραιά


Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, σε σχετική του δήλωση ανέφερε: «Ο Δήμος Πειραιά έχει περάσει πλέον σε μια νέα εποχή σύγχρονης εξυπηρέτησης των πολιτών, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα χρήσιμων ηλεκτρονικών υπηρεσιών χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία. Με τη νέα πλατφόρμα ψηφιακών υπηρεσιών, πολίτες και επιχειρήσεις θα μπορούν να αιτούνται άμεσα ηλεκτρονικά ό,τι χρειάζονται, χωρίς ταλαιπωρία και απώλεια χρόνου, ενώ σύντομα θα μπορούν να ενημερώνονται και να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους προς τον δήμο.

Με επίκεντρο τον πολίτη και έμφαση στην παροχή σύγχρονων ψηφιακών υπηρεσιών, ο Δήμος Πειραιά θα ενεργοποιήσει σταδιακά και έως την ολοκλήρωση του έργου, πλειάδα ηλεκτρονικών υπηρεσιών, που θα βελτιώσουν την ποιότητα της καθημερινότητας των πολιτών. Συνεχίζουμε να αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες μας και να παρέχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, ώστε πολίτες και επιχειρήσεις να κάνουν πιο εύκολη, πιο γρήγορη και πιο άμεση τη συναλλαγή τους με τον δήμο μας, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για τη βράβευση στην έκθεση Smart Cities».

Η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου, η οποία παρέλαβε το βραβείο εκπροσωπώντας τη δημοτική Αρχή, δήλωσε: «Mέσω του έργου "Τεχνολογικές µικρο-υποδοµές και εφαρµογές έξυπνης πόλης σε κοινωνική και αστική µικροκλίµακα", το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, έχουμε ήδη θέσει σε λειτουργία το νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Δήμου Πειραιά. Χάρη σε αυτό αναβαθμίζουμε και απλοποιούμε τις υπηρεσίες που προσφέρουμε καθημερινά στους δημότες μας, στις επιχειρήσεις και τους επισκέπτες.

Όλα πλέον γίνονται ταχύτερα, ασφαλέστερα και αποδοτικότερα για όλους μας, πολίτες και υπηρεσίες. Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός των υπηρεσιών δεν είναι απλώς μια τεχνοκρατική βελτίωση. Είναι δείγμα σεβασμού του δήμου μας προς τους δημότες του και ακόμη μια απόδειξη ότι είμαστε συνεπείς στον στόχο μας: είμαστε εδώ για να κάνουμε τη ζωή και την καθημερινότητα όλων μας πιο απλή και πιο εύκολη.

Σημειώνω ότι, ήδη το νέο πληροφοριακό σύστημα λειτουργεί εξολοκλήρου μέσω cloud και ότι σύντομα θα περάσουμε στο επόμενο βήμα, στην μεταφορά του στο G-cloud, το «σύννεφο» της δημόσιας διοίκησης. Η μετάβαση στο cloud μας έχει ήδη οδηγήσει σε σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων και σε δραστική μείωση του χρόνου εξυπηρέτησης των δημοτών μας. Αυτό το βραβείο για εμάς είναι μόνο η αρχή, συνεχίζουμε με ζήλο την αναβάθμιση των ψηφιακών υπηρεσιών του δήμου μας με γνώμονα το όφελος των πολιτών».