Στο Θησείο πραγματοποιεί την κεντρική πολιτική του ομιλία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Στις 25 Ιουνίου «η δημοκρατική παράταξη θα είναι ξανά ο γνήσιος προοδευτικός ισχυρός αντίπαλος απέναντι στη ΝΔ», θα πει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.



Θα επαναλάβει ότι απέναντί μας δεν έχουμε τον κίνδυνο της ακυβερνησίας, αλλά αυτόν της «αλαζονείας της ΝΔ και της ασυδοσίας».

Παράλληλα, θα δεσμευτεί πως το ΠΑΣΟΚ πρόκειται να ασκήσει «ισχυρή, προοδευτική και αξιόπιστη αντιπολίτευση», σε αντίθεση με την πολιτική τού Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγορεί πως ήταν ο «χρυσός χορηγός του κ. Μητσοτάκη».



Τα κυριότερα σημεία

«Λαέ των Αθηνών σας ευχαριστώ από τα βάθη στης καρδιάς μου για την συγκλονιστική υποδοχή» είπε ο κ. Ανδρουλάκης ξεκινώντας την ομιλία του.



«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό» συμπλήρωσε και συμπλήρωσε πως «25 Ιουνίου αναγεννάται ο πραγματικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας».

«Μαζί σε αυτή τη νέα εποχή, σε κάθε χωριό, σε κάθε πόλη, πόρτα-πόρτα, γειτονιά-γειτονιά, θα αγωνιστούμε μαζί για τη νίκη στις 25 Ιουνίου» τόνισε σε άλλο σημείο.



Στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως αμφότεροι βύθισαν την Ελλάδα στην κρίση, χαρακτηρίζοντάς τους μάλιστα ένα «τοξικό δίπολο».

«Στις 21 Μαϊου κάναμε ένα βήμα, αυξήσαμε τις δυνάμεις μας περισσότερο από κάθε άλλο κόμμα, τώρα ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα ακόμα βήμα. Να ανοίξουμε τον δρόμο της πραγματικής κεντροαριστεράς. Να ξέρει ο πολίτης ότι δεν αποφασίζει με βάση τον φόβο για τα χειρότερα» είπε σε άλλο σημείο.



Επιπλέον, ο κ. Ανδρουλάκης εξαπέλυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας πως δεν τηρεί στάση υπευθυνότητας, αλλά αναξιοκρατική στάση, αναφερόμενος στα προβλήματα στον χώρο της υγείας, της παιδείας, ενώ κάνει αναφορά και στις υποκλοπές.

Στη συνέχεια επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρεται στο «κάλεσμα» όπως το αποκαλεί εκείνος, του Αλέξη Τσίπρα σε ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. «Τους ενδιαφέρει μόνο η καρέκλα» λέει χαρακτηριστικά.



«Η παράταξη που βρίσκεται στην όχθη της προόδου και τη υπευθυνότητας είναι το ΠΑΣΟΚ και είναι εδώ ενωμένο και δυνατό. Ελάτε μαζί να αναγεννήσουμε την πραγματική δημοκρατική παράταξη».

Ακόμα, μίλησε για μια αναποτελεσματική αντιπολίτευση και μια αυταρχική κυβέρνηση και κάνει λόγο «για ακόμα μια τετραετία μια από τα ίδια», εφόσον δεν αλλάξει κάτι δραστικά στις κάλπες της 25ης Ιουνίου.



«Άδικα περίμεναν τον κ. Μητσοτάκη με βάγια στην Αχαΐα. Δεν πρόκειται να κάνει κανένα θαύμα, αποδείχτηκε και πάλι αναξιόπιστος» θα πει στη συνέχεια αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Το ΠΑΣΟΚ στις 25 Ιουνίου θα εκφράσει τον προοδευτικό κόσμο. Είναι ώρα να υπερασπιστούμε τους θεσμούς, τη διαφάνεια, τη μείωση των ανισοτήτων».



«Μου δίνει μεγάλη χαρά ότι βλέπω χιλιάδες νέους ανθρώπους να συμμετέχουν στην αναγέννηση του κόμματός μας» είπε σε άλλο σημείο αναφερόμενους στους νέους. «Δεν σας αξίζει άλλη κοροϊδία με έναν μύθο επίπλαστης ανάπτυξης με δανεικά, είναι δικά σας δανεικά. Δεν σας αξίζει η ωραιοποίηση της πραγματικότητας. Εμείς θα λέμε την αλήθεια και δεν θα υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος. Είναι η ώρα η νέα γενιά της χώρας μας να λάβει τη θέση που της αξίζει» αναφέρει χαρακτηριστικά.



«Σήμερα, εδώ από την Αθήνα, δεσμεύομαι ότι θα είμαστε δίπλα σε κάθε πολίτη που έχει ανάγκη» τονίζει ενώ αναφέρεται στο θέμα της ακρίβειας.

«Έχουμε να κυβερνήσουμε σχεδόν 10 χρόνια και είμαστε αυτοί που κάναμε το ΑΣΕΠ και τη Διαύγεια, τα οποία ποτέ δεν στήριξαν».

«Έχουμε χρέος να αναγεννήσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και το οφείλουμε σε κάθε πολίτη που έχει ανάγκη».



«Δεν θα επιτρέψουμε στα δίκτυα εμπόρων ψυχών να πνίγουν τους λαούς της Αφρικής και άλλους λαούς στη Μεσόγειο» είπε αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, μετά και το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου.

«Δεν θα προδώσουμε την εμπιστοσύνη καμίας Ελληνίδας και κανενός Έλληνα που θα μας εμπιστευτεί στις 25 Ιουνίου» δεσμεύεται ο κ. Ανδρουλάκης.



«Εδώ, κάτω από την Ακρόπολη, το σύμβολο της Δημοκρατίας σας καλώ να ενώσουμε τις αγωνίες μας, το όνειρά μας, τις ελπίδες μας και να πορευτούμε μαζί σε αυτή τη νέα εποχή».

«Έμειναν λίγες μέρες για να πετύχουμε αυτό που αντίπαλοί μας θεωρούσαν ακατόρθωτο: να κάνουμε ξανά το δημοκρατικό, προοδευτικό κίνημα πρωταγωνιστή των εξελίξεων, γνήσιο εκφραστή των ονείρων του ελληνικού λαού και πραγματικό αντίπαλο των λίγων που υπονομεύουν το μέλλον των πολλών».



«Στις 25 Ιουνίου έχουμε μόνο μια επιλογή. Να νικήσουμε και θα νικήσουμε. Σας ευχαριστώ που βλέπω ξανά τις πράσινες σημαίες να κυματίζουν περήφανες, μαζί θα αγνιστούμε να σηκώσουμε ξανά ψηλά των ήλιο της ελπίδας στην πατρίδας μας» είπε κλείνοντας την ομιλία του.