Η είδηση της παραίτησης του εισαγγελέα Μισέλ Κλεζ από την υπόθεση του «Qatargate» έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στις Βρυξέλλες, ενώ εγείρει πολλά ερωτήματα.

Της παραίτησής του είχε προηγηθεί η προσφυγή της Εύας Καϊλή στο Ευρωκοινοβούλιο για παραβίαση της ασυλίας της. Διαμέσου των συνηγόρων υπεράσπισής της υποστηρίζει ότι παρακολουθείτο από μυστικές υπηρεσίες αραβικών χωρών.

Οι συνήγοροι της Ελληνίδας ευρωβουλευτού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Sven Mary, τονίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση πως η εντολέας τους «προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μεταξύ άλλων, για παραβίαση της βουλευτικής της ασυλίας», ενώ έχει γίνει στόχος δημοσιευμάτων για «δημιουργία σεναρίων συνωμοσίας».

«Έσκασε μια βόμβα στις Βρυξέλλες»

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» για τις εξελίξεις στην υπόθεση, εξήγησε ότι η παραίτηση Κλεζ δεν έχει σχέση με την προσφυγή της κ. Καϊλή:

«Καταρχήν να εξηγήσουμε ότι ο Μισέλ Κλεζ δεν παραιτήθηκε επειδή εμείς προσφύγαμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει βασιμότητα ή όχι η καταγγελία μας ότι παραβιάστηκε η ασυλία της Εύας Καϊλή. Παραιτήθηκε για έναν πολύ σοβαρότερο λόγο. Ο ανακριτής και ο δικαστής δεν πρέπει να έχουν καμία προσωπική σχέση με τα πρόσωπα που είτε δικάζονται είτε ανακρίνονται».

Και αποκάλυψε ο κ. Δημητρακόπουλος: «Έσκασε μια "βόμβα" στις Βρυξέλλες, καθώς όλοι είχαν θεοποιήσει την ηθική ακεραιότητα του κ. Κλεζ και ξαφνικά αποδεικνύεται ότι ο γιος του έχει εταιρεία μαζί με τον γιο της Μαρία Αρένα, της ευρωβουλευτή με καταγωγή από το Βέλγιο, η οποία εμπλέκεται από την πρώτη στιγμή στην εν λόγω υπό διερεύνηση υπόθεση. Αυτός είναι λόγος εξαιρέσεως από την υπόθεση».

«Στοχοποιήθηκε από στενότατο συνεργάτη της κ. Αρένα»

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος μάλιστα ανέφερε ότι η συγκεκριμένη βουλευτής, με καταγωγή από το Βέλγιο, ενώ είχε εμπλοκή από την αρχή στο «Qatargate» είχε «ασυλία» από την πλευρά της ανακρίσεως.

«Πέρασαν τόσοι μήνες και δεν έγινε καμία πρωτοβουλία ανακριτική, θα μπορούσε μετά από τόσο καιρό -θεωρητικά- να έχει καλύψει όλα τα στοιχεία. Αυτό είναι μια ”βόμβα” στα θεμέλια των Βρυξελλών. Από την άλλη, η κ. Καϊλή στοχοποιήθηκε από τον στενότατο συνεργάτη της κ. Αρένα, τον Παντσέρι».

Να σημειωθεί ότι τα στοιχεία της διαπλοκής μεταξύ του γιου του Μισέλ Κλεζ με τον γιο της ευρωβουλευτού από το Βέλγιο ανακαλύφθηκαν από τον δικηγόρο του Μαρκ Ταραμπέλα.