Στο 14ο Κεντρικό Συνέδριο της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) συμμετείχε η ΟΝΝΕΔ με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Οργάνωσης Ορφέα Γεωργίου.  Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε 16-18 Ιουνίου στη Μπράγκα της Πορτογαλίας, με θέμα “The Road Ahead: Fit For 2024”.

Κεντρικοί άξονες του συνεδρίου ήταν τα ζητήματα και οι προκλήσεις που αναδεικνύονται μέσα από τις επερχόμενες Ευρωεκλογές 2024. Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου παρουσίασε το έργο και τις πρωτοβουλίες της Οργάνωσης, αλλά και το μεταρρυθμιστικό έργο της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη για τη χώρα και ειδικότερα για τη νέα γενιά. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε επίσης στο διακύβευμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου, στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας με Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και στο ρόλο της ΟΝΝΕΔ στην ευρωπαϊκή κεντροδεξιά.

Παράλληλα, η ΟΝΝΕΔ εισηγήθηκε προτάσεις για την βελτίωση της οργάνωσης της νεολαίας του ΕΛΚ. Οι προτάσεις στοχεύουν στην αύξηση της παραγωγικότητας του Διοικητικού Συμβούλιου με την υιοθέτηση πρακτικών που αυξάνουν την υπευθυνότητα και τη διαφάνεια, καθώς και ιδέες για την ψηφιακή αναβάθμιση και την οικονομική βιωσιμότητα της Οργάνωσης. Οι συγκεκριμένες και στοχευμένες πρωτοβουλίες της ΟΝΝΕΔ αποδεικνύουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζει η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας μέσα στην ευρωπαϊκή της οικογένεια και την καθοριστική συνεισφορά της στην νεολαία του ΕΛΚ.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν εκλογές για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, στις οποίες ο Ταμίας της νεολαίας του ΕΛΚ και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΟΝΝΕΔ Βασίλης Σακελλάρης επανεξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο στην θέση του αναπληρωτή γενικού γραμματέα με ποσοστό 90,3% ως αναγνώριση της προηγούμενης πετυχημένης θητείας αναβαθμίζοντας περαιτέρω τον ρόλο της ΟΝΝΕΔ στη νεολαία του ΕΛΚ.

Πρόεδρος της νεολαίας του ΕΛΚ επανεξελέγη η Lidia Pereira, η οποία υποστηρίζει θερμά τις ελληνικές θέσεις στο εξωτερικό.

Τον πρόεδρο Ορφέα Γεωργίου συνόδευσαν οι Αντιπρόεδροι Παναγιώτης Λεμπέσης και Γιάννης Φυτόπουλος, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Μιχάλης Νικάς, ο Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού Δημήτρης Ράπτης, η Γραμματέας Οργανωτικού Κατερίνα Ακριτίδη, ο Υπεύθυνος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Δημήτρης Μάγγελ, οι Αναπληρωτές Υπεύθυνοι Διεθνών Σχέσεων Μαρίνα Χρηστάκη και Βασίλης Κεσίδης και τα μέλη της γραμματείας Διεθνών Σχέσεων Άννα Ζαχαριάδου και Ορέστης Τρασανίδης.

Μετά το πέρας του Συνεδρίου ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου δήλωσε: «Η παρουσία μας στο 14ο Συνέδριο της Νεολαίας του ΕΛΚ και η πανηγυρική εκλογή του Βασίλη Σακελλάρη σε μια τόσο σημαντική θέση, αποδεικνύουν πως η δουλειά μας έχει αποτέλεσμα και αναγνωρίζεται από την ευρωπαϊκή μας οικογένεια. Η φωνή της Ελλάδας είναι δυνατή και εκτός συνόρων. Μεταφέραμε το μήνυμα της μεγάλης νίκης της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 21ης Μαΐου και δεχτήκαμε την πλήρη στήριξη της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς νεολαίας για τη μεγάλη μάχη στην κάλπη της 25ης Ιουνίου».