«Το θέμα της Ροδόπης ξεκίνησε από το ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα ο διευθυντής γραφείου τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός. Είπε πως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εκλεγμένοι βουλευτές, δεν έχουν κάνει κάποια δήλωση. Σε ότι αφορά το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο, είπε πως έχει εμπιστοσύνη στο λιμενικό σώμα, τις αρμόδιες αρχές και την έρευνα που είναι σε εξέλιξη. Τόνισε πως μη αυτοδυναμία στις εκλογές της Κυριακής σημαίνει συνέχιση της ταλαιπωρίας λόγω της απλής αναλογικής του κ. Τσίπρα.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Ερωτηθείς αν γύρισε μπούμερανγκ στη ΝΔ το θέμα των δύο βουλευτών Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ

Ν.ΡΩΜΑΝΟΣ: Όλο αυτό το ζήτημα ξεκίνησε από τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή. Μιλάμε για συγκεκριμένες καταγγελίες που είχαν γίνει οι οποίες προφανώς ήρθαν να ενισχυθούν από την ενημέρωση που είχε ο κ. Τσίπρας και πριν τις εκλογές και μετά. Άρα είναι ένα ζήτημα που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε, δεν είναι ένα ζήτημα που προσπάθησε κανείς να εργαλειοποιήσει.

Αναφορικά με την παραίτηση του κ. Κατραντζή από τις εκλογές

Ν.ΡΩΜΑΝΟΣ: Με την πρώτη σκιά που προσπάθησαν κάποιοι να εργαλειοποιήσουν με τον τρόπο που είδαμε τις προηγούμενες μέρες που δεν έχει καμία σχέση με τα πολύ συγκεκριμένα ζητήματα που αφορούν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αμέσως φάνηκε η διαφορά μας.

Ν.ΡΩΜΑΝΟΣ: Μόνο και μόνο το γεγονός ότι με την εργαλειοποίηση που κάποιοι επιχειρούν δημιουργείται επικοινωνιακά ένα ζήτημα, αυτό είναι αρκετό και φάνηκε και από την ανάρτηση του ιδίου προκειμένου ο ίδιος να αποσυρθεί. Αυτό υπογραμμίζει και τη θεμελιώδη διαφορά μας στον τρόπο που διαχειριζόμαστε ευαίσθητα ζητήματα, παρότι μεταξύ τους δεν έχουν καμία σχέση, με το ΣΥΡΙΖΑ.

Ν.ΡΩΜΑΝΟΣ: Μέσα σε αυτές τις τρεις εβδομάδες δεν έχουνε βγει τα συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που είναι εκλεγμένοι βουλευτές και για τους οποίους έχουν δει το φως της δημοσιότητας συγκεκριμένα δημοσιεύματα όπου φαίνεται να έχουν σταλεί και μηνύματα από το τουρκικό προξενείο υπέρ τους, δεν έχουν βρει 5 λεπτά να κάνουν μια συγκεκριμένη δήλωση και να πουν ότι εκπροσωπούν την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Αναφορικά με το πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου

Ν.ΡΩΜΑΝΟΣ: Επιτρέψτε μου να έχω εμπιστοσύνη στο Ελληνικό Λιμενικό Σώμα, θα μου επιτρέψετε να έχω εμπιστοσύνη στις αρμόδιες αρχές, να έχω εμπιστοσύνη σε μια έρευνα που είναι εν εξελίξει και να συνεχίσω να είμαι απέναντι στην εργαλειοποίηση ξανά ενός ζητήματος, στην τυμβωρυχία και στον τρόπο με τον οποίο κάποιοι προσπαθούν να κάνουν αντιπολίτευση τελικά στη χώρα γιατί δεν κάνουν ούτε στη ΝΔ, σίγουρα δεν νομίζω ότι προσφέρει κάτι το να κάνουν αντιπολίτευση στο Λιμενικό. Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που το βλέπουμε και φαίνεται να μην μαθαίνουν από τα λάθη τους. Είναι κάτι το οποίο το έχουμε δει σε μια σειρά ζητημάτων το προηγούμενο διάστημα, το είδαμε με τη δήθεν νεκρή Μαρία, το είδαμε ξανά και ξανά με το μεταναστευτικό και τη διαχείρισή του ενώ τα αποτελέσματα της διαχείρισης του μεταναστευτικού είναι πάρα πολύ ξεκάθαρα. Είναι πολύ ξεκάθαρο ότι έχει αλλάξει η διαχείριση, ότι έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα, ότι κάποιοι που πουλάνε ευαισθησία στην πράξη φαίνεται ότι είχαν Μόριες, Ειδομένες και ασυνόδευτα. Όλα αυτά έχουν λυθεί. Έχουμε πολύ πιο ανθρώπινες συνθήκες για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, έχουμε μια πολύ πιο δίκαιη πολιτική όσον αφορά και τα αιτήματα ασύλου τα οποία εξετάζονται και δεν λιμνάζουν και έχουμε μια πολιτική η οποία φέρνει αποτελέσματα.

Ερωτηθείς αν θα πάμε σε τρίτες κάλπες στην περίπτωση μη αυτοδυναμίας

Ν.ΡΩΜΑΝΟΣ: Μη αυτοδυναμία σημαίνει συνέχιση αυτής της ταλαιπωρίας στην οποία έχουμε μπει λόγω του πειραματισμού του κ. Τσίπρα με την απλή αναλογική γιατί τώρα θα είχαμε ασφαλή αυτοδυναμία και ισχυρή κυβέρνηση στη χώρα.