Όλοι οι γιατροί, πρωτίστως του ΕΣΥ και της πρωτοβάθμιας φροντίδα υγείας, αλλά και οι ιδιώτες, είναι απολύτως σεβαστοί από την κοινωνία μας, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος.

Σε ό,τι αφορά την τραγωδία ανοιχτά της Πύλου, είπε πως το θέμα είναι διεθνές, πολυμερές και ευρωπαϊκό.

Επισήμανε πως Ελλάδα και Ευρώπη πρέπει να βρουν τη χρυσή τομή ανάμεσα στη φύλαξη των συνόρων και στον σεβασμό της ζωής και της αξιοπρέπειας των συνανθρώπων μας.

Για τις δημοσκοπήσεις ανέφερε πως είναι φωτογραφία της στιγμής και πραγματική δημοσκόπηση είναι η Κυριακή της κάλπης.


Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Μάντζου στα Παραπολιτικά 90,1

Ο εκπρόσωπος τύπου και υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, κος Δημήτρης Μάντζος, μίλησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Με αφορμή το σχόλιο της κ. Λινού για τους ιδιώτες παιδιάτρους, είπε: «Όλοι οι γιατροί, όπου και αν απασχολούνται, είτε στον ιδιωτικό τομέα είτε στο ελληνικό δημόσιο σύστημα υγείας, τον ίδιο όρκο δίνουν, την ίδια δουλειά κάνουν. Είναι το ίδιο χρήσιμοι, αναγκαίοι και επιστημονικά και κοινωνικά στο λαό μας κατά συνέπεια θεωρώ άστοχο να δημιουργούμε την εικόνα ότι έχουμε γιατρούς δύο ταχυτήτων και διαφορετικής ηθικής».

Στη συνέχεια, αναφορικά με την επιθετική στάση του ΠΑΣΟΚ προς τον ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το διάλογο του κ. Τσίπρα με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας για το ναυάγιο στην Πύλο, επισήμανε: «Εμείς ενοχλούμαστε με τη βιαστική και πρόχειρη εκμετάλλευση και την μεταφορά στην εσωτερική πολιτική ατζέντα μιας διεθνών διαστάσεων ανθρωπιστικής τραγωδίας. Δεν είναι, δυστυχώς, η πρώτη φορά που στην Μεσόγειο θρηνούμε συνανθρώπους μας σε ένα τέτοιο ναυάγιο είναι όμως δυστυχώς η πολλοστή φορά που μια τέτοια τραγωδία μεταφέρεται στην ελληνική πολιτική ζωή με μικροκομματικούς όρους.
Το ζήτημα είναι διεθνές, πολυμερές, ευρωπαϊκό και εκεί η Ελλάδα και η Ευρώπη μαζί πρέπει να βρούμε και να τηρήσουμε μια χρυσή τομή ανάμεσα στη φύλαξη των συνόρων, που ναι πρέπει να γίνεται και στη ξηρά και στη θάλασσα, αλλά και στο σεβασμό και τη διατήρηση και την εγγύηση της ζωής και της αξιοπρέπειας των συνανθρώπων μας.

Υπάρχουν διεθνείς κανόνες, υπάρχουν διεθνείς συνθήκες, υπάρχουν διεθνείς κανόνες εμπλοκής του Λιμενικού Σώματος, της Frontex, όλων των αρμόδιων και συναρμόδιων αρχών των ευρωπαϊκών κρατών και αυτό θα πρέπει να ερευνηθεί και θα ερευνηθεί κατά πόσο έχει τηρηθεί».

«Έχω ακούσει και χαίρομαι ότι έχει ξεκινήσει μια δικαστική διαδικασία διερεύνησης, είμαι βέβαιος ότι οι ευρωπαϊκές αρχές και πρώτη η Frontex και η ΕΕ θα αναλάβουν και εκείνες το δικό τους ερευνητικό ρόλο, θα λάμψει η αλήθεια. Μέχρι να συμβεί αυτό δεν έχει καμία σημασία και καμία αξία ειδικά σε αυτή την ιδιαίτερη πολιτική συγκυρία οι μεν και οι δε, ΣΥΡΙΖΑ –ΝΔ και όσοι άλλοι το κάνουν να πολιτικολογούν πάνω σε ανεύρετες σωρούς συνανθρώπων μας», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν τον προβληματίζουν τα ποσοστά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις για το ΠΑΣΟΚ, σημείωσε: «Όλες οι δημοσκοπήσεις είναι φωτογραφίες της στιγμής, όλες οι δημοσκοπήσεις είναι επιστημονικά εργαλεία τα οποία αξιοποιούνται προφανώς όμως ισχυρή δημοσκόπηση είναι η κάλπη της επόμενης Κυριακής. Είναι και η κοινωνική ζωή την οποία από πρόσφατες επισκέψεις μου στην Αττική και εκτός αυτής βλέπουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να αναγεννάτε, να δυναμώνει ξανά άρα τελικά δεν πρέπει να περιοριστούμε μόνο σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, η μάχη της αντιπολίτευσης πρέπει να κερδηθεί και κοινοβουλευτικά όχι μόνο εκλογικά».

«Εμείς δουλεύουμε για να υπάρξει άνοδος, δουλειά μας είναι να βελτιώσουμε έτι περαιτέρω την εκλογική μας επιρροή όχι μόνο ως ποσοστό. Η ενίσχυση του κινήματος μας δεν είναι μια συνθήκη απλώς και μόνο επιστροφής ενός κόμματος το οποίο έρχεται ξανά από το παρελθόν να έχει ένα μεγαλύτερο ρόλο στα πολιτικά πράγματα. Η ενίσχυσή του κινήματός μας είναι η ενίσχυση ενός αξιόπιστου μεταρρυθμιστικού ορθολογικού πολιτικού λόγου αυτή είναι η μάχη τελικά της αντιπολίτευσης», συμπλήρωσε.

«Εμείς πιστεύουμε ότι μέσα από την τοποθέτησή μας σε όλα τα ζητήματα τα οποία έχουν ανακύψει έχουμε ήδη επιδοκιμαστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από την κοινωνία για το περιεχόμενο και το ύφος της αντιπολίτευσής μας. Την ώρα που το περιεχόμενο και το ύφος της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάστηκε ηχηρά στην κάλπη της 21ης Μαΐου και θα συμβεί το ίδιο και τον Ιούνιο. Είμαστε δηλαδή τεκμηριωμένα και βάσιμα αισιόδοξοι ότι η επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα φέρει ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση των ποσοστών μας, όμως η μεγάλη αναμέτρηση και η μεγάλη απόδειξη τελικά της σοβαρότητας και της αξιοπιστίας των κομμάτων έρχεται και μέσα στη Βουλή και έξω από αυτή. Δεν τελειώνουμε, ξεκινάμε στις 26 Ιουνίου», υπογράμμισε.

«Ο κ. Τσίπρας καλά θα κάνει να δει τα του οίκου του, καλά θα κάνει να δει τι έφταιξε στις 21 Μαΐου. Είναι σαφές ότι μαθήματα προόδου δεν μπορεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝΑΛ, αντίστροφα το ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝΑΛ με το λόγο του τον γνήσια προοδευτικό, τον μεταρρυθμιστικό, τον αισιόδοξο, τον θετικό όχι τον λαϊκιστικό, τον τοξικό απευθύνει ένα ανοιχτό προσκλητήριο προς όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες. Ό,τι πετύχαμε το πετύχαμε με το κεφάλι ψηλά για τη δουλειά μας, για τις ιδέες μας, για τις απόψεις μας αλλά με τα πόδια στη γη και θα το κάνουμε ξανά», είπε.

Τέλος, ερωτηθείς αν θα έλεγε ότι «ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι χαμένη ψήφος, ψηφίστε ΠΑΣΟΚ», απάντησε: «Εμείς δεν πάμε αρνητικά, εμείς δεν επενδύουμε στο φόβο και τον αρνητισμό αυτό το κάνει η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς θέλουμε θετική ψήφο σε εμάς».