Φωτογραφία όπου αγκαλιάζει έναν 15χρονο επιζώντα του πολύνεκρου ναυαγίου με μετανάστες ανοιχτά της Πύλου, ανήρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

«Ο 15χρονος επιζών του ναυαγίου που έχασε τον αδερφό του. Μία μόνο από τις εκατοντάδες προσωπικές ιστορίες που συνθέτουν αυτήν την ανείπωτη τραγωδία.

Επισκέφθηκα τους επιζώντες, ρώτησα επίμονα να μάθω τι συνέβη, πώς, γιατί δεν αποφεύχθηκε μία προαναγγελθείσα τραγωδία», γράφει ο Αλέξης Τσίπρας, στην ανάρτησή του στο Facebook. 

«Έχω κάνει δηλώσεις που αφορούν τις ευθύνες της Ευρώπης στο Μεταναστευτικό αλλά και την απογοητευτική και αδιέξοδη στρατηγική που έχει επιλέξει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Όμως, πέρα και πάνω από το πολιτικό κομμάτι, χάσκει πλέον με τρόπο συντριπτικό η ίδια η αλήθεια. Δυστυχώς, η αξία της ζωής δεν είναι ίδια σήμερα για όλους τους ανθρώπους», προσθέτει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει λέγοντας πως «στο ερώτημα "πόσο κοστίζει η ανθρώπινη ζωή;" έρχεται και απαντά η καταγωγή, το χρώμα, η οικονομική δυνατότητα».

«Εμείς έχουμε διαλέξει πλευρά: Με τον άνθρωπο, χωρίς όρους. Και όσο η πραγματικότητα γίνεται σκληρότερη, τόσο μεγαλώνει το πείσμα μας να υπερασπισθούμε την ισότητα, το δίκιο και την ανθρωπιά», καταλήγει στην ανάρτησή του.

Δείτε την ανάρτησή του: 

Ο 15χρονος επιζών του ναυαγίου που έχασε τον αδερφό του. Μία μόνο από τις εκατοντάδες προσωπικές ιστορίες που συνθέτουν...

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2023