Στην ίδια «γραμμή» με τον ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά τις επιθέσεις στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κινήθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι είναι «υποκριτικό το εθνικό πένθος» για το ναυάγιο στην Πύλο.

Όπως και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι και με τη σειρά του ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 επικαλέστηκε για τους ισχυρισμούς του απέναντι στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου που βρέθηκε στην Καλαμάτα τις θέσεις της ΠτΔ για τον φράχτη στον Έβρο, χαρακτηρίζοντας, μάλιστα, «ντροπή» το γεγονός ότι εκείνη φωτογραφήθηκε μπροστά στο έργο.

«Δεν ντρέπεται λίγο...»

«Στον Εβρο, πηγαίνει η κυρία Σακελλαροπούλου -δεν ντρέπεται λίγο- να φωτογραφίζεται μπροστά στον φράχτη, σαν να είναι κάτι το καλό. Και την ίδια ώρα κηρύσσουν οι ίδιοι, οι οποίοι χτίζουν τους φράχτες και φωτογραφίζονται μπροστά τους, κηρύσσουν εθνικό πένθος, όταν γίνεται το προφανές που θα γίνει όταν φτιάχνεις φράχτες. Η κυρία Σακελλαροπούλου έχει κάθε δικαίωμα, και ο κ. Μητσοτάκης, και ο κ. Τσίπρας, ο οποίος δεν διαφωνεί με τον φράχτη, είπε δεν θα τον γκρεμίσει, και ο κ. Ανδρουλάκης, έχουν κάθε δικαίωμα, να πιστεύουν ότι ο φράχτης είναι η σωστή λύση. Εχουν κάθε δικαίωμα να πιστεύουν σε αυτήν τη λύση, τη λύση του φράχτη. Δεν έχουν το δικαίωμα, υποκριτικά, να υποκρίνονται αυτήν τη στιγμή με εθνικό πένθος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης μιλώντας στον ρ/σ  Status FM.



Στην επισήμανση, δε, της δημοσιογράφου ότι πρέπει να φυλάμε τα σύνορά μας -με την παράλληλη υπενθύμιση των γεγονότων του 2020- ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε: «Είπαμε, έχουμε κάθε δικαίωμα να χτίζουμε φράχτη. Οταν χτίζεις φράχτη πρέπει να ξέρεις τι κάνεις εκείνη τη στιγμή – ότι ουσιαστικά, σηματοδοτείς στους μετανάστες που θα έρθουν έτσι κι αλλιώς, είτε τον χτίσεις τον φράχτη είτε όχι, ότι από κει δεν θα περάσεις, θα πρέπει να πας από τη Λιβύη ή από τη Μυτιλήνη ή από την Κάρπαθο ή από κάπου, με ένα σαπιοκάραβο».

Στη συνέχεια ο κ. Βαρουφάκης εξαπέλυσε επίθεση και κατά της δημοσιογράφου στην οποία έδινε τη συνέντευξη λέγοντας «δεν έχετε το δικαίωμα σήμερα να θρηνείτε τους εκατοντάδες νεκρούς», κάνοντας λόγο για «εντεταλμένους του συστήματος που χτίζει τον φράχτη», για «ΜΜΕ της Μητσοτάκης Α.Ε.» και χαρακτηρίζοντάς την «ηθικό αυτουργό ως δημοσιογράφο που εξυπηρετεί ένα σύστημα το οποίο ψεύδεται» και «φερέφωνο το οποίο συμμερίζεται την ηθική αυτουργία των νεκρών στην Πύλο».