Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έσπευσε στην Καλαμάτα για να παρακολουθήσει από κοντά τις προσπάθειες διάσωσης μεταναστών μετά το πολύνεκρο ναυάγιο.

Όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, μόλις η κυρία Σακελλαροπούλου έφτασε στις αποθήκες του λιμανιού, όπου φιλοξενούνται προσωρινά διασωθέντες μετανάστες, έγινε αποδέκτης αποδοκιμασιών από μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, τα μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξαν ότι είναι παράλογο η κ. Σακελλαροπούλου να συμφωνεί με τον φράχτη στον Έβρο αλλά παράλληλα να στηρίζει τους μετανάστες, ενώ κατά την αποχώρησή της από το σημείο φώναξαν «ντροπή».


«Μη νομίζετε ότι αυτός που έχει πιο δυνατή φωνή έχει πάντα δίκιο», τους είπε η κυρία Σακελλαροπούλου, προσπαθώντας να συζητήσει μαζί τους, εις μάτην, όπως απεδείχθη, ωστόσο.




«Δίκιο έχει αυτός που έχει πιο δυνατή την αλληλεγγύη», της απάντησε μία από τους συγκεντρωμένους, η οποία διέκοπτε διαρκώς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Διαβάστε τον διάλογο που ακολούθησε

Πολίτης: Είμαστε εδώ για τους πρόσφυγες που κάθε μέρα η κυβέρνηση της ΝΔ, υπό τη δική σας προεδρία, τους κάνει αυτά που τους κάνει, τους σκοτώνει (!) στον φράχτη του Έβρου και ρίχνει τις βάρκες στο Αιγαίο...

ΠτΔ: Σκεφτείτε, αυτά τα σαπιοκάραβα που φορτώνουν οι διακινητές και κάνουν το εμπόριο, πόσες ευθύνες ακόμη υπάρχουν. Δεν είναι τόσο απλά όσο τα λέτε.

Πολίτης: Κι εσείς τι κάνατε γι' αυτό;

ΠτΔ: Θα το λύσουμε εσείς κι εγώ, τώρα, εδώ;

Πολίτης: Εσείς ήρθατε εδώ.

ΠτΔ: Ναι, γιατί όταν ακούω φωνή έχω μια προσέγγιση δημοκρατική. Δεν μου αρέσει ο μονόλογος, σας ακούω.

Πολίτης: Τη δημοκρατική σας προσέγγιση την είδαμε στον φράχτη που φωτογραφίζεστε και στην τυμβωθηρία (sic) και εδώ και αλλού και στα Τέμπη.

ΠτΔ: Ο φράχτης είναι η προστασία των συνόρων της πατρίδας μου.

Πολίτης: Την προστασία της πατρίδας την είδαμε με τους 59 νεκρούς.

ΠτΔ: Κοιτάξτε, είναι παραμονές εκλογών, εγώ δεν κατεβαίνω στις εκλογές, εσείς ναι...

Πολίτης: Σας παρακαλώ πολύ.

Πολίτης: Εμείς δεν κατεβαίνουμε σε εκλογές, είναι ντροπή αυτό, ντροπή.

Οι συγκεντρωμένοι υποστήριξαν ότι είναι παράλογο η κυρία Σακελλαροπούλου να συμφωνεί με τον φράχτη στον Έβρο, αλλά, παράλληλα, να στηρίζει τους μετανάστες.