Κανείς δεν μπορεί να χρησιμοποιεί την πίστη, τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Ευγένιος, προς τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος βρίσκεται στην Κρήτη στο πλαίσιο των προεκλογικών περιοδειών του. Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν και είχαν μάλιστα και ένα σύντομο διάλογο μπροστά στις κάμερες.

Ξεκινώντας τη συζήτηση, ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε δηκτικά πως δεν είναι πολυτέλεια να είμαστε ενωμένοι για το κοινό καλό ενώ εμφανίστηκε πολύ στενοχωρημένος με "αντιλήψεις που κομματιάζουν το λαό μας. Κανείς δεν μπορεί να χρησιμοποιεί την πίστη! Μακριά οι πατριδοκαπηλίες, μακριά...", είπε χαρακτηριστικά με αφορμή όσα ανέφερε πρόσφατα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος.

"Εάν ο Χριστός έκανε κόμμα, δε θέλω να είμαι Χριστιανός, όχι Αρχιεπίσκοπος... Ας τα αφήσουμε αυτά και ας δούμε πώς μπορούμε να συμβάλλουμε όλοι από την πλευρά μας για το κοινό καλό. Αφού ήρθατε να με ακούσετε, θα με ακούσετε. Δεν θα σας τα ψάλλω", τόνισε για να λάβει την απάντηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ " Θα ήταν χαρά μου να σας ακούσω να ψάλλετε...". Κι έλαβε άμεσα την πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου "Να έρθετε μια Μεγάλη Παρασκευή..."!

Ο κ. Ευγένιος συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για την επιλογή των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο, ενώ μίλησε με ιδιαίτερη θέρμη για τον αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, τον οποίο χαρακτήρισε "αδελφό"...

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ υποδέχθηκαν στην είσοδο της Αρχιεπισκοπής Κρήτης ο Πρωτοσύγκελος Κρήτης π. Βαρθολομαίος Βογιατζόγλου και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Αρχιεπισκοπής Κρήτης π. Νικηφόρος Κουνάλης.

 

Πηγή: cretalive.gr