Εστία έντασης εξακολουθεί να είναι για Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ το θέμα της Ροδόπης. Σήμερα στην τηλεοπτικό αέρα προκλήθηκε έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στον υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ στο Κιλκίς, Γιώργο Γεωργαντά και τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Γιαννούλη.

Ο κ. Γιαννούλης μίλησε για μια καλά σκηνοθετημένη απόπειρα του κ. Μητσοτάκη να μην συζητάμε για τα προγράμματα. Είπε ακόμα ότι όπως αποδεικνύεται από ασφαλείς πηγές ουδέποτε υπήρξε ενημέρωση του κ. Τσίπρα και του γραφείου του πριν από τις εκλογές. Μετά τις 21 Μαΐου απεστάλη από τον πρόεδρο της ΝΔ ένα δελτίο της ΕΥΠ. «Η πρώτη ανάγνωση είναι ότι πρόκειται για χονδροειδή ψέματα», είπε και μίλησε για «πρακτοριλίκια» του κ. Μητσοτάκη.

Απαντώντας ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι το θέμα κατ’ αρχήν ανακινήθηκε από στελέχη του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα επέμεινε όπως έχει πει και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης ότι ενημερώσαμε ως κυβέρνηση πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Από εκεί και πέρα η αξιοπιστία του καθενός ας αξιολογηθεί. Με τον πιο επίσημο τρόπο η ΝΔ έχει πει ότι ενημέρωσε πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Όμως, με το που έγινε γνωστό ό,τι έγινε είναι τόσο δύσκολο ο ΣΥΡΙΖΑ να πιέσει τα στελέχη του και να κάνουν μια πολύ απλή δήλωση ότι δεν εκπροσωπούν την δήθεν τουρκική μειονότητα αλλά την μουσουλμανική και σέβονται την Συνθήκη της Λωζάνης; Ο ελληνικός λαός αυτό θέλει ν’ ακούσει.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο κ. Γιαννούλης έκανε λόγο για fake news με τον κ. Γεωργαντά να απαντά: «Μου φαίνεται δεν πήρατε μαθήματα από τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Ο πολιτικός πολιτισμός και η δημοκρατία δεν είναι μόνο λόγια. Υπάρχει μια συγκεκριμένη κατηγορία προς τους υποψήφιους του ψηοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ και λήγει σήμερα αν βγουν και πουν ότι εκπροσωπούν την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και όχι την τουρκική.

Η κατάσταση ξέφυγε όταν ο κ. Γιαννούλης μίλησε για δηλώσεις εμφυλίου με όλους να του ζητούν να ανακαλέσει.