«Κατηγορούμε τον ΣΥΡΙΖΑ που για μια χούφτα ψήφους σπάει μια παράδοση ετών», σχολίασε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης για τα γεγονότα με τους υποψήφιους βουλευτές της μουσουλμανικής μειονότητας στη Ροδόπη.

Ειδικότερα ο κ. Χατζηδάκης μίλησε στην εκπομπή LIVE NEWS για τις αποκαλύψεις σχετικά με την επιλογή των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη και τόνισε: «Το πρώτο πράγμα που έχω να πω είναι ότι ο ίδιος ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι δεν επικοινώνησε καλά το πρόγραμμά του, εκτός από τη Ροδόπη. Προφανώς δεν ενοχλεί τη Νέα Δημοκρατία που όλοι οι νομοί είναι γαλάζιοι και υπάρχει κι ένας νομός ροζ», ανέφερε.

Στη συνέχεια επεξήγησε: «Το θέμα που τίθεται είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε κάποιες κόκκινες γραμμές. Κατηγορούμε τον ΣΥΡΙΖΑ που ουσιαστικά για μία χούφτα ψήφους "σπάει" μία παράδοση ετών, σύμφωνα με την οποία οι βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου σέβονται τη συνθήκη της Λωζάννης κι αναγνωρίζουν μόνο μουσουλμανική μειονότητα».

Ερωτώμενος από τη Χριστίνα Κοραή ο Κωστής Χατζηδάκης αν το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ σέβεται τη συνθήκη της Λωζάννης, απάντησε πως «πιστεύω μη ακούγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ αυτά που του λέμε, στην πραγματικότητα εμμέσως πλην σαφώς την περιφρονεί».

Ενώ για τους υποψήφιους βουλευτές της μουσουλμανικής μειονότητας υπογράμμισε ότι με τη στάση που τηρούν αδιαφορούν για τις διεθνείς συνθήκες και δεν συμβαδίζουν με μία παράδοση ετών που υπάρχει.

Για τις δηλώσεις Ν. Μπακογιάννη: «Εκβιασμοί μπροστά σε κάμερες δεν γίνονται»

Για το βίντεο της Ντόρας Μπακογιάννη που μιλάει σε μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κωστής Χατζηδάκης «εκβιασμοί μπροστά σε κάμερες, συνήθως, δεν γίνονται».

Και συμπλήρωσε: «Η Ντόρα Μπακογιάννη είναι μεταξύ των πολιτικών που έχει ασχοληθεί με τα θέματα της μειονότητας και τους μίλησε με την άνεση που της δίνει το παρελθόν της».

Για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου ο κ. Χατζηδάκης εκτίμησε ότι η Νέα Δημοκρατία θα πάρει την αυτοδυναμία, αλλά παράλληλα τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει αλαζονεία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «δεν έχουμε κανένα στο τσεπάκι μας».

Στον δρόμο προς τις κάλπες ο Κωστής Χατζηδάκης εξήγησε ότι το κόμμα του, η ΝΔ, έχει τρία βασικά επιχειρήματα:

 «Το ένα επιχείρημα είναι η κυβερνητική μας δράση, το δεύτερο είναι το πρόγραμμά μας –είναι το πιο αξιόπιστο– και τρίτον εάν δεν κυβερνήσουμε εμείς, ποιος άλλος μπορεί να κυβερνήσει;», σημείωσε ο Κωστής Χατζηδάκης.