Οι λάτρεις του ανεξήγητου και των ιστοριών με UFO θα τον λατρέψουν. Αναφερόμαστε στον Πολύκαρπο Σπέντζα, τον άνθρωπο που κάνει τη διαφορά σε αυτές τις εκλογές, γιατί περίεργες υποψηφιότητες έχουμε δει πολλές, σαν τη δική του όμως κατηγορηματικά όχι. Το όνομά του συναντάται στη λίστα των μεμονωμένων υποψηφίων. Ασυρματιστής ο ίδιος, ναυτικός, έχει μιλήσει δημοσίως σε μικρά κανάλια και στο YouTube κατά καιρούς για το Τρίγωνο των Βερμούδων, τον Άλμπερτ Αϊνστάιν, αλλά και τους εξωγήινους, μοιραζόμενος την προσωπική του εμπειρία.

Η υποψηφιότητά του εμφανίζεται με τον τίτλο: «ΣΠΕΝΤΖΑΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΑΣΥΡΜΑΤΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΠΟΘΥΤΗ 1978 - ΤΡΙΓΩΝΟ ΒΕΡΜΟΥΔΩΝ -UFO- USO EXTRATERRESTIALS - EINSTEINΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΠΑΥΛΟΣ». Και για όσους δεν γνωρίζουν, ο Παύλος Σαντορίνης υπήρξε σπουδαίος πολιτικός μηχανικός, φυσικός, ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ. Φέρεται δε, χωρίς όμως να έχει αποδειχθεί, ότι επινόησε πρώτος το μικροκυματικό ραντάρ που αργότερα κατασκευάστηκε από τους Βρετανούς.

Ο κ. Σπέντζας τον Νοέμβριο του 1978 έζησε μία περίεργη εμπειρία στο Τρίγωνο των Βερμούδων ως ασυρματιστής του πλοίου «Pothiti SWJC» που πέρασε από την περιοχή και φαίνεται ότι τον σημάδεψε. Μια ιστορία που έχει να κάνει με εμφάνιση ΑΤΙΑ, τον χωροχρόνο και τα διαστημικά ταξίδια. «Ξεκινήσαμε από το Porto Matanzas, στην Κούβα, με προορισμό το Αλγέρι. Είχαμε μέσο όρο ταχύτητας 11 ναυτικά μίλια. Λίγο πριν από τις δώδεκα το μεσημέρι, οι αξιωματικοί της γέφυρας του πλοίου έμοιαζαν αλαφιασμένοι. Μετρούσαν και ξαναμετρούσαν τα μίλια.

Όλοι στο πλήρωμα είχαμε παρατηρήσει ότι το πλοίο έπλεε με ασυνήθιστα μεγάλη ταχύτητα, αλλά τα όργανα δεν συμφωνούσαν με αυτό, καθώς έδειχναν σταθερή ταχύτητα 10-11 ναυτικών μιλίων. Μερικοί από τους συναδέλφους μου υπέθεσαν αρχικά μήπως είχα κάνει κάποιο λάθος στο χρονόμετρο, μιας και ήμουν ο ασυρματιστής. Μα, δεν είχε γίνει κάτι τέτοιο και το πλοίο έσχιζε τα κύματα σαν δελφίνι», περιγράφει ο ίδιος. Θυμάται επίσης ότι ο συνάδελφός του στο πηδάλιο αδυνατούσε να κρατήσει σταθερή πορεία, καθώς η πυξίδα γύριζε σαν τρελή. «Μα, το πιο παράξενο από όλα έγινε λίγο μετά.

Ο μάγειρας και εγώ είδαμε σε απόσταση λίγων μόνο μιλίων ένα μεγάλο λευκό άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο στον ουρανό. Κατόπιν φάνηκαν δύο μικρότερα ιπτάμενα αντικείμενα στα δυτικά του μεγάλου και μάλιστα το ένα από αυτά προσκολλήθηκε πάνω του. Έφυγα αμέσως και ανέβηκα στη γέφυρα να ρωτήσω γεμάτος αγωνία αν είχε δει και κάποιος άλλος αυτά τα αντικείμενα. Δεν τα είχε παρατηρήσει κανείς. Κάτι περίεργο συνέβαινε με τον χρόνο και πως είχαμε επηρεαστεί από την επιτάχυνση της κίνησης των ΑΤΙΑ». Σύμφωνα με τον κ. Σπέντζα, στην ευρύτερη περιοχή των Βερμούδων υπάρχει αυξημένος στατικός ηλεκτρισμός και ταυτοχρόνως εμφανίζεται βαρυτική διαστολή του χωροχρόνου.

Όταν εμφανίζονται στην περιοχή άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα ή υποβρύχια αντικείμενα, ο χρόνος αποκτά βραδύτητα και δίνει την αίσθηση ότι κυλάει εξαιρετικά αργά, ενώ οι ναυτικοί έχουν την ψευδαίσθηση ότι κυλάει γρήγορα βασιζόμενοι στις ενδείξεις των οργάνων, των πυξίδων και των ρολογιών, τα οποία φαίνονται να γυρίζουν γρήγορα. Ο κ. Σπέντζας, που φαίνεται να έψαξε τα της Φυσικής, επικαλείται τον Αϊνστάιν για να υποστηρίξει ότι όταν οι ταχύτητες είναι υπερφωτεινές διαστέλλεται ο χρόνος. Σε βίντεο δε εμφανίζεται να λέει ότι «το Τρίγωνο των Βερμούδων είναι μία γέφυρα προς άλλα σύμπαντα».

* Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Απογευματινή το Σάββατο 10 Ιουνίου του 2023