«Κατά πάσα πιθανότητα θα έχουμε μια επανάληψη των αποτελεσμάτων με μια παραλληλία. Μικρές διαφοροποιήσεις υποθέτω θα παρατηρηθούν. Εκτός και αν τα υπόγεια ρυάκια που κυλάνε κάθε φορά στις εκλογές μπορέσουν και βγουν στην επιφάνεια», επισήμανε ο πολιτικός επιστήμονας Λευτέρης Κουσούλης, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Δύο στη Μία» αναλύοντας τι αναμένουμε ενόψει των επερχόμενων εκλογών.

Ενώ ανάμεσα σε άλλα, πρόσθεσε:

«Στην ουσία έχουμε έναν πρώτο και έναν δεύτερο γύρο. Πηγαίνουμε λοιπόν προς τον δεύτερο γύρο. Ελέχθη τον τελευταίο καιρό ότι η κάλπη και οι κάλπες είναι άδειες (…) Μέσα σε μια κάλπη υπάρχει η προηγούμενη κάλπη και πολλές προηγούμενες κάλπες, με την έννοια ότι η πολιτική εμπειρία υπάρχει στη συνείδηση των ανθρώπων.

(…) Τα υπόγεια ρυάκια λοιπόν μπορεί να είναι τα εξής: Θα επιδιωχθεί -επειδή η Νέα Δημοκρατία πήρε ένα πάρα πολύ υψηλό ποσοστό, αξιοθαύμαστα υψηλό ποσοστό- μια ισορροπία από τους πολίτες. Θα περιοριστεί δηλαδή αυτή η επιρροή. Το δεύτερο είναι τα μικρά κόμματα τα οποία προσέγγισαν την είσοδό τους στη Βουλή, η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας της κυρίας Κωνσταντοπούλου που κατά πάσα πιθανότητα και με βάση τις τελευταίες μετρήσεις έχουν υψηλές προσδοκίες να μπουν στη Βουλή, θα φέρουν μια νέα ισορροπία.

Άρα αν αυτά τα δούμε να συνεργούν, δηλαδή το ένα να εργάζεται υπέρ του άλλου, μπορεί να δούμε ένα κατά τι διαφορετικό τοπίο το βράδυ των εκλογών. (…) Η αποχή είναι ένα μεγάλο ζήτημα».

Πηγή: ΕΡΤ