Το κωδικό σχέδιο «Βορράς» ενεργοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μια εβδομάδα μετά την περιπέτεια του με τον κοροναϊό αναμένεται σήμερα Σάββατο να πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη στο Ωραιόκαστρο και τα Κουφάλια και στο Κιλκίς, ενώ θα απευθύνει χαιρετισμό σε συγκέντρωση πολιτών στην πλατεία Ελευθερίας της Κατερίνης, σε μια περιοδεία με μορφή «road trip», αντίστοιχη εκείνης στην Κρήτη.

Η επιλογή των περιοχών στις οποίες ο πρόεδρος της ΝΔ θα βρεθεί δύο εβδομάδες έως τις εκλογές, μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον νέο κύκλο των περιοδειών του στοχεύει σε περιφέρειες, με στόχο την περαιτέρω συσπείρωση της εκλογικής βάσης της Νέας Δημοκρατίας και ιδιαίτερα σε δήμους όπου το επιτελείο του εκτιμά πως τα ποσοστά της ΝΔ επιδέχονται ενίσχυσης, προκειμένου να εξασφαλιστεί η αυτοδυναμία της ΝΔ στην κάλπη της 25ης Ιουνίου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι την Πέμπτη ομιλία στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε η πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρώτη εκλεγείσα στα Χανιά, Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα βρεθεί στην εκλογική περιφέρεια της Β΄ Θεσσαλονίκης , όπου τον περασμένο Μάιο η ΝΔ κατέγραψε ποσοστό 40,07% με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 15,15% και το ΠΑΣΟΚ στο 10,17%, ενώ το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου κατέγραψε 7,93%.

Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην συγκεκριμένη περιφέρεια φιλοδοξούν στο «γαλάζιο» στρατόπεδο να «φρενάρει» τα κόμματα που κινούνται δεξιότερα της ΝΔ και καταγράφουν δυναμική στις συγκεκριμένες εκλογικές περιφέρειες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να τονίσει την εθνική αναγκαιότητα για αυτοδύναμη και σταθερή κυβέρνηση, προκειμένου η κυβέρνηση να συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό έργο της, με στόχο να περιορίσει τις διαρροές ψηφοφόρων εκ δεξιών της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, στο Ωραιόκαστρο, όπου θα κάνει «στάση» ο Κυριάκος Μητσοτάκης η ΝΔ συγκέντρωσε το 41,32% των ψηφοφόρων, ο ΣΥΡΙΖΑ 13,66%, τρίτο κόμμα ήταν η Ελληνική Λύση με 8,6% και ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ με 8,24%. Το νεοπαγές κόμμα ΝΙΚΗ κατέγραψε στον δήμο της Β΄ Θεσσαλονίκης 6,47%, ποσοστό αρκετά υψηλότερο του πανελλαδικού του μέσου όρου.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα στον δήμο Χαλκηδόνος (όπου εντάσσονται τα Κουφάλια Θεσσαλονίκης), όπου η ΝΔ κατέγραψε 41,15%, ο ΣΥΡΙΖΑ 13,91%, το ΠΑΣΟΚ 10,81%, η Ελλ.Λύση 9,28% και το ΚΚΕ 6,4%.

Ιδιαίτεροι είναι οι συμβολισμοί της επίσκεψης του προέδρου της ΝΔ στο Κιλκίς μια περιφέρεια που «έδωσε» 40,61%, με μικρή μείωση ωστόσο από το αποτέλεσμα του 2019. Στον συγκεκριμένο νομό δεύτερη δύναμη αναδείχθηκε το ΠΑΣΟΚ με άνοδο έξι και πλέον μονάδων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έπεσε στο 13,65%. Ενισχυμένος ο Κυριάκος Βελόπουλος στον νομό Κιλκίς με 6,93%, ενώ το ΝΙΚΗ κατέγραψε 5,25%.

Τέλος, η Πιερία αποτέλεσε μια περιφέρεια όπου η ΝΔ βρέθηκε μεν στο υψηλότατο 41,09%, ωστόσο έχασε το 6,36% της δυναμικής της εν συγκρίσει με τα αποτελέσματα του 2019, την στιγμή που ΠΑΣΟΚ, Ελλ.Λύση και ΚΚΕ ενισχύθηκαν. Μεγάλη η πτώση για τον ΣΥΡΙΖΑ που παρέμεινε δεύτερος με 15,33%, ενώ το κόμμα ΝΙΚΗ κατέγραψε 7,46%.

Παράλληλα, με τις περιοδείες του Κυριάκου Μητσοτάκη, η ΝΔ «τρέχει» και ένα μεγάλο πρόγραμμα περιοδειών σε ολόκληρη την επικράτεια από 52 κορυφαία στελέχη του κόμματος, που αναμένεται να επισκεφθούν γύρω στις 500 πόλεις και χωριά τις Ελλάδας μεταδίδοντας το προεκλογικό μήνυμα της ΝΔ.

Στην εκλογική περιφέρεια των Τρικάλων περιοδεύουν ο πρώτος σε ψήφους υποψήφιος της ΝΔ στην Α΄ Αθηνών και πρώην υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης, οι βρέθηκαν στην πόλη των Τρικάλων και τα χωριά του Νομού. Να σημειωθεί ότι στο πλάνο της Πειραιώς περιλαμβάνεται η ένταξη του Κυριάκου Πιερρακάκη στη «μάχη της Κρήτης», η οποία βρίσκεται ούτως ή άλλων στο επίκεντρο του προεκλογικού σχεδιασμού της ΝΔ, μετά την ευρεία νίκη της πρώτης κάλπης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης με την Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου και τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα περιόδευσαν στη Θεσπρωτία, ο Κωστής Χατζηδάκης βρέθηκε 12 πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά της Αιτωλοακαρνανίας και στον νομό Άρτας με τον Νικήτα Κακλαμάνη, ενώ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης περιόδευσε στα άλλοτε κάστρα της κεντροαριστεράς Ηλεία και Αχαΐα. Επιπλέον στη Λευκάδα βρέθηκαν ο Θάνος Πλεύρης και η Χριστίνα Αλεξοπούλου, ενώ κλιμάκιο με τον Γιάννη Οικονόμου και τον Τάκη Θεοδωρικάκο περιόδευσε στην Καρδίτσα. Η Σοφία Ζαχαράκη επισκέφθηκε την Κεφαλονιά μαζί με τον Νίκο Χαρδαλιά, και την Ιθάκη.

Το δίδυμο Ζαχαράκη Χαρδαλιά θα βρεθούν επίσης σήμερα Σάββατο στη Μαγνησία και την Κυριακή στη Λάρισα. Ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε ακόμη την Ξάνθη με τον Δημήτρη Καιρίδη.