Για ωμό εκβιασμό Μητσοτάκη κάνουν λόγο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για καλλιέργεια φόβου μιλάει το ΠΑΣΟΚ, σε σχέση με το δίλημμα που έβαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τρίτη προσφυγή στις κάλπες αν δεν έχει αυτοδυναμία η ΝΔ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Κι αυτό διότι ο Νίκος Ανδρουλάκης αρνείται να συνεργαστεί στο ακραίο ενδεχόμενο που η ΝΔ, στη νέα επτακομματική Βουλή, αγγίξει, αλλά δεν φτάσει την αυτοδυναμία. Με δεδομένο ότι, όπως επαναλαμβάνει ο πρόεδρος της ΝΔ, δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας με κόμματα δεξιότερά του, αυτό που πιστοποίησαν κορυφαία στελέχη, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης ή ο Μάκης Βορίδης, είναι πως οι τρίτες εκλογές είναι μονόδρομος.

Η αντίδραση της Κουμουνδούρου

Από την Κουμουνδούρου αρνήθηκαν να τοποθετηθούν επίσημα στα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το θέμα, θεωρώντας ότι όποια αναφορά θα δημιουργήσει θέμα εύλογου φόβου για διαρκή συρρίκνωση του ΣΥΡΙΖΑ από κάλπη σε κάλπη.

«Ο Μητσοτάκης καλλιεργεί τον φόβο»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος, αντιλαμβανόμενος την πίεση που υφίσταται ο κεντρώος χώρος από την κάθετη άρνηση της Χαριλάου Τρικούπη σε οποιαδήποτε στήριξη, δήλωσε πως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας καλλιεργεί και πάλι τον φόβο. «Όλα αυτά για τρίτες εκλογές τα έλεγαν ευθέως τα στελέχη της ΝΔ πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Θυμίζω δε ότι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, εδώ και τουλάχιστον έναν μήνα, έχει πει ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη», πρόσθεσε.

Εμμένοντας στην προσπάθεια ότι στόχος είναι να αποκτήσει ο τόπος μια γνήσια, προοδευτική και ισχυρή αντιπολίτευση απέναντι στη ΝΔ, ο κ. Μάντζος σημείωσε: «Η ΝΔ σε κάθε περίπτωση έχει και άλλες επιλογές: τα ομογάλακτα της ΝΔ κόμματα στο υπόγειο της δεξιάς πολυκατοικίας. Τόσους δορυφόρους έχει, επιστρατεύει επικοινωνιακά τον κ. Καρατζαφέρη και αρέσκεται να ακούει τη δημόσια στήριξη του Φαήλου Κρανιδιώτη», υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου, ο οποίος απάντησε αρνητικά στο ερώτημα για debate Ανδρουλάκη-Τσίπρα.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή