Η διαρκής αντιμνημονιακή επανάληψη και το «κόλλημα» με το 2015, καθώς και τις τράπεζες όχι μόνο δεν «βγήκε» στον Γιάνη Βαρουφάκη, αντιθέτως φαίνεται να έβλαψε σοβαρά το ΜέΡΑ25, το οποίο εξαιτίας των «εμπνεύσεων» του αρχηγού του οδεύει ολοταχώς προς την έξοδο από τα κοινοβουλευτικά έδρανα.

Ο γραμματέας του, όμως, απτόητος, εμμένει στο λάθος, εγκλωβισμένος σε μια ρητορική που κούρασε πολύ κόσμο και συνεχίζοντας τις βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα για όσα προ οκταετίας έγιναν.

«Παρέδωσε τα κλειδιά της δημόσιας περιουσίας στην τρόικα»

Ο κ. Βαρουφάκης σε ομιλία του επιτέθηκε εκ νέου στον κ. Τσίπρα γιατί -όπως είπε- παρέδωσε τα κλειδιά της δημόσιας περιουσίας στην τρόικα, χωρίς, πάντως, ο ίδιος να κάνει την αυτοκριτική του σχετικά με το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί, ως υπουργός Οικονομικών τότε και σε σχέση και με το κλείσιμο των τραπεζών.

«Η τρόικα έδωσε εντολή στον Τσακαλώτο και στον Τσίπρα να φτιάξουν ένα Superfund -λες και είναι σούπερμαν- και στο οποίο θα βάλουμε όλη τη δημόσια περιουσία, όση δεν είχαμε ξεπουλήσει ήδη», είπε και με τον ίδιο αντιμνημονιακό οίστρο πρόσθεσε: «Σε ποιον δίνεις τα κλειδιά; Έχει έναν πρόεδρο που τον διορίζει η τρόικα, έναν αντιπρόεδρο που τον διορίζει η τρόικα και ένα καταστατικό που ορίζει ότι χωρίς τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο δεν λαμβάνεται καμία απόφαση. Με λίγα λόγια, είμαστε η μοναδική χώρα στην ιστορία της ανθρωπότητας που με απόφαση, με ψήφο, με νομοθέτηση της Βουλής μας, της πλειοψηφίας τους, των μνημονιακών κομμάτων, παραδώσαμε τα κλειδιά όλης της δημόσιας περιουσίας σε ξένες δυνάμεις. Αυτό δεν το έκανε ούτε η Βέρμαχτ».