Περιοδεία δυόμισι ημερών σε ολόκληρη την Κρήτη αναμένεται να πραγματοποιήσει στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου

Η ατζέντα και ο προγραμματισμός της περιοδείας του Αλέξη Τσίπρα στην Κρήτη, σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, μπήκαν στο «μικροσκόπιο» επαφών και εντατικών συζητήσεων που είχαν την Τετάρτη (07/06) κεντρικά στελέχη του κόμματος που κατέβηκαν στο νησί για το σκοπό αυτό από την Αθήνα  με τους γραμματείας των νομαρχιακών επιτροπών και άλλα τοπικά στελέχη.

Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν για 3ημερη περιοδεία. Στο τραπέζι όμως έπεσε το σενάριο 2ήμερης περιοδείας -μόνο την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη - και αυτό γιατί την Πέμπτη 15 Ιουνίου είναι το debate των πολιτικών αρχηγών. Mετά από πολύωρες συζητήσεις, η «μπίλια έκατσε» - σύμφωνα με το neakriti.gr - κάπου ενδιάμεσα! Αποφασίστηκε δηλαδή μια περιοδεία δυόμιση ημερών, που θα ξεκινήσει από τα Χανιά το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας (12/06) και θα ολοκληρωθεί από το νομό Λασιθίου το μεσημέρι της ερχόμενης Τετάρτης (14/06).

Οι σταθμοί της περιοδείας Τσίπρα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, θα φτάσει αεροπορικώς το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας στα Χανιά. Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα περιοδεύσει στο ορεινό Ρέθυμνο, με σταθμούς σε διάφορες περιοχές του Μυλοποτάμου, Πέραμα, Ανώγεια, Ζωνιανά (όπου σημειωτέον ήταν από τις ελάχιστες περιοχές στην Κρήτη που είχε έρθει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ ).

Το πρωί της ερχόμενης Τρίτης ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί την πόλη του Ρεθύμνου. Θα κάνει μια χαλαρή βόλτα στην αγορά, στα καφέ, θα συνομιλήσει με κόσμο ενώ εξετάζεται και μια συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς του νομού.

Το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί στο Ηράκλειο όπου θα έχει επαφές με κόσμο και στελέχη ενώ ενδέχεται να πραγματοποιηθεί και μια θεματική εκδήλωση.

Το επόμενο πρωί, της ερχόμενης Τετάρτης 14 Ιουνίου, αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες να επισκεφθεί το νομό Λασιθίου, κλείνοντας από τα ανατολικά την περιοδεία του στην Κρήτη.

Αν πάντως δεν του επιτρέψουν τα στενά χρονικά περιθώρια να βρεθεί και στα 3 μεγάλα αστικά κέντρα του νομού Λασιθίου, Άγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα, Σητεία, είναι πιθανόν να ξανακατέβει.