«Το πρόβλημα με την παράνομη μετανάστευση στον Έβρο δεν έχει σταματήσει», δήλωσε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο, πέρυσι το καλοκαίρι είχαμε φτάσει στο σημείο η Eλληνική Αστυνομία να αποτρέπει την είσοδο στη χώρα σε 2.000 παράνομους μετανάστες κάθε βράδυ.

Εξήγησε ότι αυτός είναι και ο λόγος που η κυβέρνηση της ΝΔ έχει πάρει την απόφαση να καταστακευαστεί ο φράχτης στο σύνολο του ποταμού Έβρου κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων, που παράλληλα αποτελούν και ευρωπαϊκά σύνορα.

Όπως τόνισε, είναι το πιο αποτελεσματικό μέτρο αποτροπής.


«Το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης μπορεί να συνεχιστεί τις επόμενες μέρες»

Προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να φανεί σε κανέναν περίεργο αν τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες συνεχιστεί το φαινόμενο καθώς - όπως είπε- οι αντικειμενικές συνθήκες ευνοούν τους διακινητές να συνεχίζουν την εγκληματική τους δράση, καθώς πέφτει η στάθμη του νερού στον ποταμό.

Ακόμα, σημείωσε πως ξεκινάει μία νέα περίοδος Ερντογάν στην Τουρκία και πρέπει κι εμείς να έχουμε ισχυρή κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο, αυτήν τη στιγμή υπάρχει μόνο μία πρόταση εξουσίας στη χώρα, αυτή της αυτοδύναμης ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Θεοδωρικάκος έστειλε μήνυμα συμμετοχής, λέγοντας «γι' αυτό πρέπει όλοι να πάμε ξανά στις κάλπες, για να αποφύγουμε περιπέτειες, πρόσθετα προβλήματα και δυσκολίες».