«Δίνουμε τη μάχη για την αυτοδυναμία της ΝΔ και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις 25 Ιουνίου», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή ο υποψήφιος βουλευτής Β3 Νότιου Τομέα Αθήνας με τη ΝΔ Τάκης Θεοδωρικάκος.

Είπε πως το αποτέλεσμα της 21ης Μαίου δεν ήταν δημοσκόπηση, ενώ άφησε αιχμές στο ΣΥΡΙΖΑ για τον νόμο της απλής αναλογικής. Σημείωσε πως στις εκλογές παντοδύναμος είναι ο λαός, καθώς έχει τη δύναμη της ψήφου στα χέρια του.

Για τον Έβρο, είπε πως τέτοια εποχή αυξάνονται οι μεταναστευτικές ροές που διευκολύνονται από τον καλό καιρό και τη χαμηλή στάθμη των υδάτων. Είπε πως οι αρχές ασφαλείας είναι σε απόλυτη ετοιμότητα, ενώ ανέφερε πως προτεραιότητα είναι η ολοκλήρωση του φράχτη. Ξεκαθάρισε πως ουδέποτε είπαμε πως ο φράχτης αποτελεί σύνορο Ελλάδας και Τουρκίας, ενώ τόνισε πως είναι ένα  αποτρεπτικό μέτρο για την παράνομη μετανάστευση.

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Θεοδωρικάκου

Τ.ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: Δίνουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη μάχη για να είναι αυτοδύναμη η ΝΔ στις εκλογές με πρωθυπουργό τον Κ. Μητσοτάκη και βλέπω από τις συγκεντρώσεις και τις περιοδείες που κάνουμε ότι το κλίμα είναι πολύ θετικό και η απόφαση των Ελλήνων για μια αυτοδύναμη κυβέρνησης ΝΔ είναι σταθερή και ισχυρή. Υπάρχει συνειδητοποίηση ότι η χώρα δεν έχει περιθώριο να κινηθεί με αστάθεια, χρειάζεται σταθερότητα και σιγουριά και η ψήφος της 21ης Μαΐου θα επαναληφθεί γιατί εκπροσωπεί την πεποίθηση και τη σταθερή απόφαση των Ελλήνων.

Τ.ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: Υπάρχει ένα εκλογικό αποτέλεσμα, στις 21 Μαΐου δεν ήταν δημοσκόπηση. Αν είχαμε εκλογές με τον εκλογικό νόμο της ενισχυμένης αναλογικής θα είχαμε πάρει 172 έδρες και δεν θα ταλαιπωρούνταν κανείς για δεύτερη φορά. Αυτό είναι μια ευθύνη αποκλειστικά και μόνο του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισε την απλή αναλογική για να ναρκοθετήσει την πορεία της ΝΔ προς την εξουσία ενώ αποδεικνύεται ότι δεν είχε κάποιον άλλο για να συμμαχήσει και οι πολιτικοί συσχετισμοί στη χώρα είναι πάρα πολύ διαφορετικοί από αυτούς που φαντάζονταν.

Τ.ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: Η ψήφος της 21ης Μαΐου ήταν κυρίως μια θετική ψήφος, ήταν μια επιδοκιμασία και μια επιβράβευση του πρωθυπουργού και της παράταξης που κυβέρνησε τη χώρα αυτή την τετραετία γιατί παρά το γεγονός ότι βρεθήκαμε σε αλλεπάλληλες και μεγάλες κρίσεις και δοκιμασίες που ήρθαν από το εξωτερικό η χώρα όχι απλώς έμεινε όρθια, όχι απλώς άντεξε αλλά καλύφθηκαν μεγάλα προβλήματα, μειώθηκε η ανεργία κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες, υποδεχτήκαμε 15 δισεκατομμύρια € επενδύσεις, το κράτος άρχισε να αλλαζει, να γίνεται καλύτερο, να γίνεται ψηφιακό και πιο αποτελεσματικό παρά λοιπόν τις τεράστιες δοκιμασίες η Ελλάδα κινήθηκε μπροστά. Ήταν θετική ψήφος και για αυτό τη θεωρώ ισχυρή, συνειδητή και ότι θα επαναληφθεί στις εκλογές τις 25ης Ιουνίου.

Τ.ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: Στις εκλογές παντοδύναμος ειναι μόνο ο λαός γιατί έχει την ψήφο στα χέρια του και κάνει τις επιλογές του. Το πρώτο που κρίνεται στις εκλογές είναι ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα. Προφανώς έχει ενδιαφέρον και η θέση των κομμάτων αλλά το πρώτο πράγμα που σκέφτεται κάθε πολίτης είναι ποιος θα είναι πρωθυπουργός και ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα.

Για τον Έβρο

Τ.ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: Πάντα τέτοια εποχή αυξάνονται οι μεταναστευτικές ροές διότι διευκολύνει πάρα πολύ η βελτίωση του καιρού, χαμηλώνει το ύψος του ποταμού Έβρου και οι διακινητές ή όποιοι άλλοι εργαλειοποιούν αυτούς τους δυστυχισμένους ανθρώπους έχουν τη δυνατότητα να προσπαθούν πολύ περισσότερο να περάσουν αυτούς τους ανθρώπους στην Ελλάδα. Η εικόνα που έχω από τη θητεία μου στο υπουργείο Προστασίας του πολίτη είναι ότι οι αρχές ασφαλείας έχουν απόλυτη ετοιμότητα, τοσο η Ελληνική Αστυνομία όσο και οι Ένοπλες Δυνάμεις, και η εφαρμογή του σχεδίου Ακρίτας εγγυάται την ασφάλεια και την προστασία των συνόρων μας. Αυτό εφαρμόζεται και τώρα με την υπηρεσιακή κυβέρνηση.

ΔΗΜ: Δηλαδή δεν θα γινόταν κάτι καλύτερο με εσάς

Τ.ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: Δεν θέλω να μπω σε διαδικασίες συγκρίσεων γιατί δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα. Εμπιστευόμαστε πλήρως τις αρχές ασφαλείας της χώρας οι οποίες έχουν πολύ μεγάλη εμπειρία στην αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων και σε ότι αφορά το φράχτη αυτό που αναδεικνύεται από τα γεγονότα είναι η απόλυτη αναγκαιότητα να ολοκληρωθεί το έργο διότι τα σημεία από μπαίνουν οι παράνομοι μετανάστες είναι εκείνο το κομμάτι του Έβρου που δεν υπάρχει φράχτης. Το έργο του φράχτη που υπογράψαμε πριν 45 μέρες με τον κ. Μητσοτάκη πηγαίνει κανονικά, είναι μέσα στο χρονοδιάγραμμα, ολοκληρώθηκαν αμέσως οι μελέτες εφαρμογής του έργου, έχουν γίνει ήδη οι προμήθειες του σιδήρου γιατί το έργο είναι μια πολύ βαθιά επένδυση ασφαλείας από μπετόν και σίδερο και σε δέκα μέρες ξεκινούν οι χωματουργικές εργασίες. Επομένως μην έχουμε καμία αμφιβολία ότι το έργο θα συνεχιστεί με πολύ γρήγορο ρυθμό κι όλα θα βελτιώνονται στην ασφάλεια των συνόρων μας στον Έβρο.

Για τη χρηματοδότηση του Φράχτη

Τ.ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: Όταν ήμασταν στην κυβέρνηση δεν πάψαμε ούτε μια στιγμή να διεκδικούμε τη χρηματοδότηση του έργου από την ΕΕ, και αν με το καλό είμαστε στην κυβέρνηση και μετά τις 25 Ιουνίου αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Είναι μια δέσμευση και περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της παράταξης μας γιατί τα σύνορα Ελλάδας –Τουρκίας είναι και σύνορα Ευρώπης-Τουρκίας και τα φυλάμε και για λογαριασμό της ΕΕ όπως επίσης πάντοτε εφαρμόζαμε και εφαρμόζουμε τις αρχές του διεθνούς δικαίου και σώζουμε ανθρώπινες ζωές.

Τ.ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: Ουδέποτε είπαμε ότι ο φράχτης αποτελεί το σύνορο Ελλάδας –Τουρκίας. Το σύνορο Ελλάδας –Τουρκία προβλέπεται από τις συνθήκες πριν από 100 χρόνια και περιγράφεται ότι ήταν στις γεωγραφικές συντεταγμένες που ήταν το μέσω του ποταμού Έβρου τότε, για αυτό το λόγο στο πέρασμα των χρόνων υπάρχουν πλευρές των συνόρων μας με την Τουρκία που βρίσκονται ανατολικά του Έβρου και είναι Ελλάδα, και υπάρχουν πλευρές στον ποταμό Έβρο που βρίσκονται δυτικά του ποταμού και είναι Τουρκία. Αυτό σημαίνει ότι ο φράχτης δεν είναι το σύνορο μας, ο φράχτης είναι ένα ισχυρό και αποτελεσματικό μέτρο για την αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης αλλά δεν είναι το μόνο. Έχουμε και πλωτές περιπολίες στον Έβρο και μεικτές περιπολίες στις όχθες του ποταμού της Ελληνικής Αστυνομίας με το στρατό ξηράς και ισχυρά ηλεκτρονικά μέσα επιτήρησης. Ο συνδυασμός τους κάνει τα σύνορα απροσπέλαστα και εφόσον ο φράχτης ολοκληρωθεί κατά μήκος όλου του ποταμού αυτό θα λειτουργήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Τ.ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: Η παρουσία του στρατού με την Αστυνομία σε συνδυασμό με το φράχτη κάνει ουσιαστικά αδύνατη την προσπάθεια των διακινητών να φέρουν από αυτό το συγκεκριμένο μονοπάτι παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα. Αυτό έχει αποδειχθεί από την εμπειρία που έχουμε βιώσει όλα αυτά τα χρόνια στα σημεία που έχει κατασκευαστεί ο φράχτης.

Για την αντιπολιτευτική γραμμή του ΠΑΣΟΚ απέναντι στη ΝΔ

Τ.ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: Όλα αυτά είναι μια προσπάθεια προεκλογικής οριοθέτησης κομματικών χώρων για να μην έχουν διαρροές και απώλειες. Στην πραγματικότητα κάθε καλοπροαίρετος πολίτης σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση έχει δει ότι ουσιαστική αντιπρόταση, εναλλακτική πρόταση στην οικονομική πολιτική της ΝΔ δεν έχει προβληθεί. Προβλήθηκαν αποσπασματικά φορομπηχτικά μέτρα τα οποία υιοθέτησε τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ θεωρώντας πολύ πλούσιους όποιους ανθρώπους παίρνουν έναν αριθμό και πάνω μερισμάτων.

Ερωτηθείς ποιον προτιμάνε ως αξιωματική αντιπολίτευση τον ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ

Τ.ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: Δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοιου είδους δίλημμα, το δίλημμα που κρίνεται στις εκλογές και πιστεύω ότι έχει απαντηθεί η λεπτομέρεια απομένει του ποσοστού, είναι η αυτοδυναμία της ΝΔ για να μην έχουμε περιπέτειες και να μην έχουμε άλλο χάσιμο χρόνου για τη χώρα.