Μέσα στην εβδομάδα η Εύα Καϊλή θα επανεμφανιστεί σε συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες, ελεύθερη πια από τον περιορισμό της κατ’ οίκον παραμονής, αλλά και χωρίς βραχιολάκι. Η ίδια σκόπευε να πάει στο Ευρωκοινοβούλιο την εβδομάδα που πέρασε, αλλά δεν τα κατάφερε λόγω προσωπικού κωλύματος.

Σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο

«Τις επόμενες μέρες θα επανέλθει στα καθήκοντά της», ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους οι συνήγοροί της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Σβεν Μαρί.

Παράλληλα, έχει κινηθεί η νομική διαδικασία να καταργηθούν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, καθώς επιθυμεί να συμμετέχει στις συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που γίνονται όχι μόνο στις Βρυξέλλες, αλλά και στο Στρασβούργο.

Φραντσέσκο Τζόρτζι

Όσον αφορά τον πρώην σύντροφο και πατέρα του παιδιού της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, με διάταξη του Βέλγου ανακριτή τού επιτρέπεται να διαμένει στην κοινή κατοικία.

Τεκμήριο αθωότητας 

Εντός των επομένων ημερών η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής θα καταθέσει αίτημα στην αρμόδια επιτροπή για να ερευνηθεί εάν υπήρξε παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας από την πλευρά των ανακριτικών Αρχών και αν παρακολουθούνταν πριν από την άρση της ασυλίας της, μετά την επ’ αυτοφώρω σύλληψη.