Η Αλεξανδρούπολη έχει γίνει το κέντρο της Ανατολικής Μεσογείου και αυτό δεν είναι είδηση. Η πλωτή πλατφόρμα FSRU, που πρόσφατα συμφωνήθηκε η κατασκευή της στο λιμάνι της πόλης, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους πρωθυπουργούς της Βουλγαρίας και των Σκοπίων μαζί με έναν μεγάλο αριθμό ξένων διπλωματών, μετατρέπει την πόλη σε ενεργειακό κόμβο στρατηγικού χαρακτήρα.

Η επίσκεψη

Η είδηση, όμως, είναι ότι τέσσερις διπλωμάτες, ο Αμερικανός πρέσβης, Γιώργος Τσούνης, ο πρέσβης της Ουκρανίας, Sergii Shutenko, η επιτετραμμένη της Ρουμανίας, Adriana Ciamba, και ο πρέσβης της Βουλγαρίας, Βαλεντίν Ποριάζοβ, επισκέφθηκαν την Αλεξανδρούπολη, κυριολεκτικά, στο «πολιτικό κενό» χρονικά της υπηρεσιακής κυβέρνησης στην Ελλάδα, η οποία οδηγεί τη χώρα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, ο οποίος μάλιστα ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Αλεξανδρουπόλεως στις αυτοδιοικητικές εκλογές του επόμενου Οκτωβρίου, υποδέχθηκε τους διπλωμάτες και τους συνόδεψε στις επισκέψεις τους στην πόλη.

Συμβολισμός

Ο συμβολισμός που προκύπτει από τις όμορες χώρες Ελλάδα - Βουλγαρία και Βουλγαρία - Ρουμανία ως διάδρομος προς την Ουκρανία, όπου μαίνεται ο πόλεμος με τη Ρωσία, δεν πρέπει να διαφύγει την προσοχή ούτε όμως και η σημειολογία της παρουσίας του Αμερικανού διπλωμάτη.