Μια απολύτως στοχευμένη καμπάνια, με στόχο την υψηλή συμμετοχή και κομματική συσπείρωση στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, μοναδικό διακύβευμα την ισχυρή αυτοδυναμία και τη σταθερή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και αιχμές για τον προγραμματικό λόγο και τις θέσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης έχει ξεκινήσει να υλοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σήμερα συνεχίζει τη διήμερη περιοδεία του στην Κρήτη, που ξεκίνησε από τη Σητεία και θα καταλήξει στα Χανιά, έχοντας επισκεφθεί μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες συνολικά δώδεκα πόλεις και χωριά του νησιού. Σήμερα το πρωί ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί Πέραμα Ρεθύμνης, ενώ στη συνέχεια θα πάει στα Χανιά, όπου θα επισκεφθεί τις Βρύσες, τον Πλατανιά, την Κίσσαμο και τον Θέρισο.

Στόχος το ΠΑΣΟΚ 

Πέρα από το πολιτικό «αντίδοτο» στην χαλάρωση και τον εφησυχασμό, η προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ στοχεύει και στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, καθώς συν τοις άλλοις πολλοί παραδοσιακοί ψηφοφόροι του στράφηκαν στη ΝΔ τόσο τον Ιούλιο του 2019 όσο και τον Μάιο του 2023, αλλά – με δεδομένη τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας - μπορεί να θελήσουν να το ενισχύσουν στη μάχη που έχει δηλώσει ότι δίνει για να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση.

Μόνο τυχαίες λοιπόν δεν είναι οι αναφορές τόσο του ίδιου του κ. Μητσοτάκη όσο και οι αναλυτικές ανακοινώσεις του Άκη Σκέρτσου, που επιχειρούν να αποδομήσουν τα επιχειρήματα της ηγεσίας και των στελεχών της Χαριλάου Τρικούπη. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ απάντησε ξεχωριστά με δηλώσεις του σε όσα είχε πει και ο Δημήτρης Μάντζος και ο Παναγιώτης Δουδωνής και η Ελένη Χρονοπούλου.

Στην ομιλία του χθες το βράδυ στο Ηράκλειο, αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Τουρκία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά: «Γι΄ αυτό και η σταθερή κυβέρνηση είναι προϋπόθεση, για να μπορούμε όλοι μας να κοιμόμαστε ήσυχοι τα βράδια. Γιατί δεν φαντάζομαι ότι σήμερα όλοι αυτοί οι οποίοι μας λένε -προσέξτε είναι το νέο επιχείρημα αυτό που ακούω- "δεν θέλουμε παντοδυναμία Μητσοτάκη". Το ακούω να το λέει το ΠΑΣΟΚ», ενώ πρόσθεσε αμέσως μετά: «Συγγνώμη, τρεις φορές το ΠΑΣΟΚ κέρδισε με παραπάνω από 40%. Δεν θυμάμαι κανέναν να ισχυρίζεται το ίδιο. Εν πάση περιπτώσει, σε αυτούς που μιλούν για "παντοδυναμία Μητσοτάκη" τους απαντώ: παντοδύναμος είναι ο ελληνικός λαός και αυτού τη βούληση σεβόμαστε. Και αν μας δώσει ένα ισχυρό ποσοστό θα είναι γιατί αυτός το επιθυμεί και αυτός το θέλει

«Δεν ψηφίζουμε για αντιπολίτευση, ψηφίζουμε για κυβέρνηση»

Αναφέρθηκε, μάλιστα, στην ίδια ομιλία, προσωπικά στον Νίκο Ανδρουλάκη. «Η ευθύνη είναι βαριά όταν ο ελληνικός λαός σε εμπιστεύεται με ένα τέτοιο μεγάλο ποσοστό. Όλοι οι άλλοι κρύβονται. Ο κ. Ανδρουλάκης μας είπε ότι "και 149 βουλευτές να έχει η Νέα Δημοκρατία, εμένα δεν με ενδιαφέρει να κυβερνήσω, με ενδιαφέρει να μείνω στην αντιπολίτευση". Του λέω, πολύ καλά κάνεις. Μείνε στην αντιπολίτευση λοιπόν, να τσακώνεσαι μαζί με τον Τσίπρα, για το ποιος θα έχει την πρωτοκαθεδρία της αντιπολίτευσης και άσε μας εμάς να κάνουμε τη δουλειά. Γιατί στις εκλογές αυτές δεν ψηφίζουμε για αντιπολίτευση. Για κυβέρνηση ψηφίζουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Η περιοδεία

Αύριο, Πέμπτη, ο πρόεδρος της ΝΔ θα είναι πίσω στην Αθήνα και θα επισκεφθεί κάποια γειτονιά της Αττικής, την Παρασκευή θα επισκεφθεί την Κόρινθο και το Λουτράκι, ενώ ακολουθεί το Σάββατο η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική και την Κυριακή και Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος θα βρίσκεται στο Άγιο Όρος, μαζί με τον γιο του Κωνσταντίνο.