Πριν λίγες μέρες η Microsoft κατέθεσε το σχέδιο για την επένδυση του 1 δισ. ευρώ στα Σπάτα. Ταυτόχρονα το Reuters έγραψε πως τα ομόλογα της Ελλάδας διαπραγματεύονται ήδη σαν τίτλοι επενδυτικής βαθμίδας.

Από την άλλη ο Economist επεσήμανε ότι οι Έλληνες στις εκλογές της 21ης Μαΐου, επέλεξαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για σταθερότητα αντί για δράματα.

Τις τελευταίες 10 ημέρες έχει συμβεί κυριολεκτικά ένας πολιτικός «σεισμός» στην Ελλάδα καθώς η κοινωνία αντέδρασε με εκκωφαντικό τρόπο απέναντι στη μιζέρια και την οπισθοδρόμηση δίνοντας απλόχερα την εμπιστοσύνη της για μια ακόμη φορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μετά από 4 χρόνια πετυχημένης διακυβέρνησης του τόπου και αποτελεσματικής αντιμετώπισης πολλαπλών σοβαρών κρίσεων πάσης φύσεως (μεταναστευτικό, ελληνοτουρκικά, πανδημία, πόλεμος στην Ουκρανία), ο Πρωθυπουργός κατάφερε το εξής ασύλληπτο για τα δεδομένα της ελληνικής πραγματικότητας: νίκησε και τον λαϊκισμό.

Απέναντι σε μια επιθετική ρητορική της αντιπολίτευσης, όπου πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραμάτισε η ύβρις, τα fake news, η τρομολαγνεία , ο πεσιμισμός και η εθνική ηττοπάθεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε όρθιος και βγήκε νικητής. Κέρδισε κατά κράτος έχοντας σαν όπλα την αλήθεια, το όραμα, την σκληρή δουλειά και την ευφυΐα ενός πολιτικού ηγέτη υψηλών προδιαγραφών.

Αδιαφόρησε για τις πρωτοφανείς επιθέσεις και ύβρεις που δεχόταν επί σειρά μηνών, έμεινε στοχοπροσηλωμένος στο καθήκον του και με αφοπλιστικό τρόπο έθεσε τη δική του ατζέντα για να αναδείξει τα σχέδια του για ανάπτυξη, μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που αφορούν το μέλλον, την ποιότητα ζωής των πολιτών, τις απαραίτητες τομές που απαιτούνται σε όλους τους κρίσιμους τομείς για να κάνει η χώρα επιτέλους το άλμα στο μέλλον. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κόντρα στη σπέκουλα και την μαύρη προπαγάνδα, κυριάρχησε ξεκάθαρα στην κρίση και τη συνείδηση των πολιτών και έθεσε μια εποικοδομητική και δημιουργική ατζέντα ως απόλυτα κυρίαρχη του δημόσιου πολιτικού λόγου.

Αποδείχθηκε περίτρανα σε αυτές τις εκλογές ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες άφησαν πίσω τις πάνω και κάτω πλατείες, τους διχασμούς, την επιστροφή στο παρελθόν, τους αγανακτισμένους, τον μηδενισμό, την ισοπέδωση και άλλαξαν σελίδα στην ιστορία του τόπου. Γύρισαν την πλάτη στην τοξικότητα, στο μίσος, στην εμπάθεια. Σε αυτες τις εκλογές ηττήθηκε ο διχασμός και κέρδισε η ενότητα. Ηττήθηκε η τοξικότητα και κέρδισε η ευπρέπεια. Ηττήθηκε ο λαϊκισμός και κέρδισε ο συγκροτημένος, τεκμηριωμένος και κοστολογημένος πολιτικός λόγος του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας.

Οι πολίτες σήμερα αναζητούν τον θετικό και δημιουργικό λόγο, απαιτούν σκληρή δουλειά και αποτέλεσμα από τον ηγέτη τους και όχι ωραία και πρόσκαιρα λόγια.Και αυτό το βρίσκουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Για αυτό και τον επιβράβευσαν. Επιβράβευσαν τη διαχείριση των κρίσεων, επιβράβευσαν την ανάπτυξη της οικονομίας, την φύλαξη των συνόρων την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι εκλογές της 25ης Ιουνίου είναι οι κρίσιμες εκλογές που όλοι μαζί θα δώσουμε την μάχη για μια ισχυρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Είναι οι εκλογές που θα οδηγήσουν την Ελλάδα στο μέλλον και θα κάνουν τον ελληνικό λαό να ονειρευτεί, να ελπίσει, να δημιουργήσει και πάλι.

Είναι οι εκλογές που θα κάνουμε το άλμα στο μέλλον.