Περιοδείες πόρτα-πόρτα και χωριό-χωριό ξεκίνησε από χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που εκφώνησε την πρώτη του ομιλία στη νέα προεκλογική περίοδο από το Περιστέρι και σήμερα νωρίς το πρωί θα βρίσκεται στην Κρήτη για ένα διήμερο road-trip.

Η νέου τύπου προεκλογική εκστρατεία περιλαμβάνει επισκέψεις σε έξι διαφορετικές πόλεις και χωριά μέσα στην ίδια ημέρα: Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφθεί κατά σειρά τη Σητεία, τον Μακρύ Γιαλό, την Ιεράπετρα, τον Άγιο Νικόλαο, τον Μοχό και στις 20:00 θα απευθύνει χαιρετισμό σε συγκέντρωση πολιτών στο Ηράκλειο, στην πλατεία Αγίου Τίτου.

Μετά το Λασίθι και το Ηράκλειο, αύριο θα συνεχίσει οδικώς την περιοδεία του σε Ρέθυμνο και Χανιά, επισημαίνοντας τον υψηλό πολιτικό συμβολισμό που εμπεριέχει για τη ΝΔ η πρωτιά της για πρώτη φορά και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης.

Ο συμβολισμός

«Θα διατρέξω όλη την Κρήτη για δύο μέρες. Θα πάω σε πόλεις, θα πάω σε χωριά. Είναι μια ευκαιρία και για εμένα να ευχαριστήσω και τους συντοπίτες μου, διότι πράγματι αυτό το οποίο έγινε στην Κρήτη μου έδωσε πολύ μεγάλη, όχι απλά πολιτική, αλλά και προσωπική ικανοποίηση», είπε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας χθες το πρωί στο MEGA. «Εμπιστεύτηκαν οι Κρητικοί πιστεύω και εμένα, ίσως και περισσότερο από τη Νέα Δημοκρατία. Είναι μια ευκαιρία και να τους ευχαριστήσω και να τους ζητήσω φυσικά να πάμε ακόμα καλύτερα στις εκλογές», πρόσθεσε.

Και στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά τις εκλογές, στον Alpha, είχε αναφερθεί στην ξεχωριστή σημασία της επικράτησης στον τόπο καταγωγής του ίδιου και φυσικά του πατέρα του, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. «Μία γεωγραφική ικανοποίηση σίγουρα είναι η Κρήτη. Ήταν ένα προσωπικό μου στοίχημα. Η Κρήτη είναι γαλάζια, γαλάζια με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο, κι αυτό σίγουρα είναι κάτι που για εμένα, και σε προσωπικό επίπεδο, σημαίνει πολλά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Social media και σποτ 

Παράλληλα με τις περιοδείες συνεχίζεται φυσικά και η δραστηριότητα στα social media και τα τηλεοπτικά σποτ. Το πρώτο της νέας προεκλογικής περιόδου κυκλοφόρησε χθες και εμπεριέχει το βασικό μήνυμα της ΝΔ για τις κάλπες της 25ης Ιουνίου: «Η Ελλάδα που οραματιζόμαστε δεν αφήνει κανέναν πίσω. Θα αγωνιστούμε για μια Ελλάδα με καλύτερη δημόσια υγεία και σύγχρονη δημόσια παιδεία. Με καλύτερους μισθούς για όλους και λιγότερες ανισότητες. Για μια Ελλάδα που προχωρά Σταθερά, Τολμηρά, Μπροστά!», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.



Στόχος

Στόχος του προέδρου της ΝΔ σε όλες του τις περιοδείες, όπως έχει ήδη δείξει, είναι να πείσει τα σχεδόν 2.500.000 πολιτών που ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία στις 21 Μαΐου να προσέλθουν ξανά στις κάλπες στις 25 Ιουνίου και να μην πιστέψουν ότι το «παιχνίδι» έχει ήδη κερδηθεί. «Η κάλπη την 25η Ιουνίου θα είναι ξανά άδεια», τόνισε χθες από το Περιστέρι. «Εδώ δεν υπάρχει πρώτος και δεύτερος γύρος. Δεν είμαστε σε δημοτικές εκλογές. Δεν προσμετράται το ποσοστό μας στην κάλπη της 25ης Ιουνίου. Όλα ξεκινούν πάλι από την αρχή».

Έθεσε δε «το ζήτημα και το πραγματικό αίτημα της επόμενης κάλπης» ως εξής: «Μία σταθερή κυβέρνηση με άνετη πλειοψηφία απέναντι σε αυτούς οι οποίοι σήμερα το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ποιος θα έχει τα πρωτεία στην αντιπολίτευση».