Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κος Στέφανος Παραστατίδης, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε πως: «Στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε τον ρόλο τουλάχιστον της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Αναφορικά με την εκλογική εικόνα του ΠΑΣΟΚ, είπε: «Στα μεγάλα αστικά κέντρα δεν τα πήγαμε καλά αυτή τη φορά, νομίζω ότι στην περιφέρεια ήταν πιο κοντινή σχέση με τη βάση. Το ΠΑΣΟΚ τρέφεται από τη βάση αυτό στα μεγάλα αστικά κέντρα θέλει να το επαναπροσδιορίσουμε για το πώς θα φτάσουμε στη βάση με έναν καλύτερο τρόπο ενώ στην περιφέρεια αυτό είναι πιο εύκολο να συμβεί».

Σ.ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ: Το στοίχημα είναι μια εμπροσθοβαρής ατζέντα στην οποία θα μπορεί να επενδύσει ο πολίτης σε πρώτο ή σε δεύτερο χρόνο ότι μπορεί να συμβάλει στην προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα. Άρα σαφώς εμπροσθοβαρώς , σαφώς με ένα θετικό πρόσημο, σαφώς καμία τοξικότητα με πυξίδα πάντα το εθνικό συμφέρον και με μια αλλαγή στον τρόπο που πολιτευόμαστε. Να φύγουμε από τη λογική των διαπραγματεύεσεων και του παζαριού με τους πολίτες, να αποκτήσουμε μια σχέση πιο ειλικρινή, πιο αυθεντική και πιο συνεπή.

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ στην περίπτωση που δεν καταφέρει να πάρει αυτοδυναμία, απάντησε: «Εμείς έχουμε καταστήσει σαφές ότι δεν υπάρχει τέτοιο σενάριο. Εμείς θα καλεστούμε από τον ρόλο της αντιπολίτευσης και αυτό θέλουμε να κάνουμε μια δομική και συγκροτημένη αντιπολίτευση σε μια συντηρητική κυβέρνηση έχοντας πάντα κατά νου ότι σε δεύτερο χρόνο αυτό που διεκδικούμε είναι η προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας δηλαδή ουσιαστικά θα πρέπει να δουλέψουμε σε δύο βήματα αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές».

Σ.ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ: Εμείς θεωρούμε ότι ο δικός μας χρήσιμος ρόλος είναι αυτός και όχι μόνο τώρα αλλά και σε βάθος χρόνου δηλαδή θα πρέπει να επιστρέψουμε κατά την άποψη μου σε ένα υγιές δίπολο εναλλαγής στην εξουσία το οποίο θα διαφυλάσσει και τη συνέχεια αλλά και την προοπτική της χώρας.

ΔΗΜ: Γιατί είναι υγιές το δίπολο ΝΔ –ΠΑΣΟΚ και δεν είναι υγιές το δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ;

Σ.ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ: Θα μπορούσε να είναι και αυτό αλλά κατά πως φαίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να είναι αποτελεσματικός σε συνθήκες δημοκρατικής ομαλότητας. Δηλαδή εντός της οικονομικής κρίσης γιγαντώθηκε μέσα από συγκρούσεις και μέσα από ένα λόγο ο οποίος είχε έντονα τοξικά χαρακτηριστικά και νομίζω ότι αυτό με έναν τρόπο καταψηφίστηκε από τον πολίτη.