Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας μαζί με στελέχη του κόμματος παρακολούθησε Την πρώτη πανελλήνια εκτέλεση της Τρίτης Συμφωνία του Σοστακόβιτς, στο Δημοτικό Θέατρο «Ολύμπια - Μαρία Κάλας».

 Στην πρώτη πανελλήνια εκτέλεση του έργου του συνθέτη Ντμίτρι Σοστακόβιτς, από τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, σε μουσική διεύθυνση Βύρωνα Φιδετζή, ο κ. Κουτσούμπας έδωσε το «παρών» συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Αναστασία Κοντογιάννη.

 Από πλευράς ΚΚΕ στο Θέατρο «Ολύμπια» βρίσκονται και η πρώην γενική γραμματέας του Κόμματος και μέχρι πρότινος βουλευτής, Αλέκα Παπαρήγα, αλλά και ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

 Η Τρίτη Συμφωνία του Σοστακόβιτς είναι αφιερωμένη στην Πρωτομαγιά. Γράφτηκε το 1929 και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λένινγκραντ (νυν Αγία Πετρούπολη) και την Ακαδημαϊκή Χορωδία, στις 21 Ιανουαρίου του 1930, στην επέτειο του θανάτου του Βλαντίμιρ Ιλίτς Λένιν.

 «Το ΚΚΕ δίνει μεγάλη σημασία, μεγάλο βάρος, έχει προτεραιότητα τον Πολιτισμό. Σήμερα είμαστε εδώ να ακούσουμε για πρώτη φορά σε πανελλήνια εκτέλεση τη σπουδαία Συμφωνία του Σοστακόβιτς, της Πρωτομαγιάς, την Τρίτη Συμφωνία και άλλα σπουδαία έργα με τη σπουδαία διεύθυνση του μαέστρου Φιδετζή», δήλωσε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ προσερχόμενος στο Θέατρο «Ολύμπια».


 Όπως είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, στο ΚΚΕ «νομίζουμε ότι είναι συμβολή και η παρουσία μας εδώ και τόσων ανθρώπων για να ενισχύσουμε πραγματικά τον πολιτισμό, όλες τις μορφές τέχνης, γιατί έτσι θα δώσουμε πνοή στη νέα γενιά, συνολικά στον λαό μας. Χωρίς πολιτισμό δεν γίνεται τίποτα, δεν υπάρχει ούτε πολιτική, ούτε τίποτα».