«Όταν πηγαίνεις σε μια μάχη δεν μπορείς να πας με σκυμμένο το κεφάλι. Ηττηθήκαμε κατά κράτος την Κυριακή στις εκλογές, έχουμε τη μάχη στις 25 Ιουνίου οφείλουμε να ανασυγκροτηθούμε», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Στέλλα Γκαντώνα και Θανάση Φουσκίδη ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σαρακιώτης αναφορικά με το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής 21 Μαΐου.

«Οφείλουμε να σηκώσουμε το κεφάλι και οφείλουμε να ξεκινήσουμε έναν αγώνα ενός μηνός μέχρι την εκλογική αναμέτρηση που έρχεται. Από εκεί και πέρα το κεντρικό αφήγημα απέτυχε, είναι φανερό εκ του αποτελέσματος, κανείς δεν περίμενε αυτή η μεγάλη ήττα άρα θα πορευτούμε προς τις εκλογές με μα νέα ατζέντα. Δυστυχώς επί ενάμισι μήνα οι συζητήσεις σε ραδιόφωνα, τηλεοράσεις είχαν εγκλωβιστεί, εγκλωβιστήκαμε και εμείς στο «με ποιους θα πάτε στην προοδευτική διακυβέρνηση» και δεν συζητήσαμε καθόλου για το πρόγραμμα μας, για αυτά τα οποία προτείνουμε για την επόμενη μέρα, για το πώς θα αλλάξει η καθημερινότητα των συμπολιτών μας», ανέφερε χαρακτηριαστικά ο κ. Σαρακιώτης.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι βοηθάνε το ΣΥΡΙΖΑ οι συζητήσεις για το ποια πρόσωπα θα πρέπει να βγούνε μπροστά, ο βουλευτής του κόμματος απάντησε: «Αυτό που πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει και από σήμερα θα ανασυγκροτηθούμε είναι το αφήγημα. Δεν απέτυχαν κατά κύριο λόγο πρόσωπα, υπάρχουν και πρόσωπα τα οποία έχουν φθαρεί, υπάρχουν κι πρόσωπα τα οποία έχουν κάνει ζημιά και κάναν ζημιά κατά την προεκλογική περίοδο αλλά δεν θα εστιάσω στο ζήτημα των προσώπων. Δεν θεωρώ ότι όταν σκέφτεσαι τα αποτελέσματα μιας ήττας και κινείσαι σε μια φάση ανασυγκρότησης πρέπει να ψάξεις αποδιοπομπαίους τράγους. Ευθύνες φέρουμε όλοι, δεν πρέπει να τις προσωποποιήσουμε σε ένα-δύο-τρία πρόσωπα και σε μια άστοχη ή όχι δήλωση που έχουν προβεί».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα πρέπει ο κ. Τσίπρας να είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σαρακιώτης σημείωσε: «Θα πρέπει και οφείλει να είναι υποψήφιος την επόμενη μέρα γιατί ο Αλ. Τσίπρας αν μη τι άλλο χαίρει εκτίμησης και αγάπης της συντριπτικής πλειοψηφίας των ψηφοφόρων, των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία. Οπότε όσοι θέλουν να βάλλουν κατά του προέδρου θα πρέπει να αφουγκραστούν καλύτερα την κοινωνία και τη βάση του κόμματος».

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση «το αποτέλεσμα των εκλογών μπορεί να προκαλέσει στοιχεία ασφυξίας για τη δημοκρατία», ανέφερε: «Το γεγονός ότι έλαβε το 40% ο κ. Μητσοτάκης και είδαμε από την επόμενη μέρα κιόλας άκρως αλαζονικές δηλώσεις του κ.Γεωργιάδη να λεει «πάμε να αλλάξουμε το σύνταγμα, πάμε να τα αλλάξουμε όλα» και όταν έχουμε και το προηγούμενο ενός πρωθυπουργού ο οποίος παρακολουθούσε το μισό υπουργικό του συμβούλιο, παρακολουθούσε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, μοίρασε σε δύο χρόνια 10δις σε απευθείας αναθέσεις αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι ότι καλύτερο για τη δημοκρατία η συνέχιση διακυβέρνησης από τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ».

Για την κόντρα με το ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι «ο μόνος αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία είναι η Δεξιά και το κόμμα της ΝΔ και όχι το ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ παρά τη στάση που κράτησε το προηγούμενο χρονικό διάστημα».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε πως «το ζήτημα με το πρόγραμμα είναι ότι δεν το γνώριζε ο κόσμος. Δεν επικοινωνήθηκε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ... Όταν δεν το γνωρίζουνε δεν το αποδοκιμάζουνε, δεν το γνωρίζανε εκεί είναι το πρόβλημα».